Wat is Digital Transformation?

Deskundigen beweren dat het geen hype is, maar dezelfde kenmerken heeft als de industriële revolutie van twee eeuwen geleden.
Maar wat betekent Digital Transformation? Tijd voor een paar begrijpelijke definities die op verschillende plekken op het web worden aangetroffen.

  • Digital transformation is the transformation of organizations integrating the digitization of the world in particular around 7 key pillars : cloud, security, IoT, analytics, automation, applications & software engineering and user experience. 
  • Digitale transformatie: het gebruiken van technologie en internet om nieuwe klantervaring en nieuwe bedrijfsmodellen te creëren. Technologie maakt een andere manier van zaken doen mogelijk. Digitale transformatie begon als trend in 2015. Bedrijven die hier al mee bezig zijn, bouwen een voorsprong met het echt strategisch inzetten van digitaal in hun waardepropositie, operaties en klantervaring. E-commerce is het domein van digitale transformatie, namelijk het aanboren van compleet nieuwe kanalen met een bijbehorende klantervaring. Deze ontwikkelingen zal zich door gaan zetten in de internet industrie.

  • Digital transformation is de volgende stap in de digitale evolutie, kaderend in de toenemende aandacht voor digital business.  

  • Digitale transformatie gaat over zakelijke transformatie en de impact van (digitale) technologieën en de toenemende digitalisering van bedrijfsprocessen op mens, bedrijf en zelfs maatschappij. Een digitaal bedrijf is een organisatie die:
    • de relatie met zijn medewerkers, klanten, leveranciers en andere partijen via digitale netwerken ondersteunt;
    • de nieuwe kansen van mobiel, social en big data maximaal benut om concurrentievoordeel te behalen;
    • ingericht is om zijn klanten digitaal te bedienen als vervanging of aanvulling op traditionele kanalen.

 

Lees ook

Jaarlijks wordt er een “Intranet Designwedstrijd” georganiseerd waaraan organisaties wereldwijd kunnen deelnemen. Deelnemende intranet teams aan deze 15e editie imponeerden met name door slim design, content support, UX...
Pearl Music Europe zette al PortalCMS Enterprise software in voor intranet en partnerportaal. Vanaf nu is het intranet uitgebreid met een maatwerk verlofurenregistratie web app. De web app sluit optimaal aan bij bestaande...
Victas verslavingszorg maakt sinds afgelopen zomer gebruik van een nieuw sociaal intranet genaamd Vicky. Ruim 600 medewerkers zijn sindsdien enthousiast aan de slag gegaan met dit frisse nieuwe intranet. De totale ontwikkelduur...

Vraag een kostenindicatie

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
iconcept.nl
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon Google plu icons

Zoek op trefwoord