Wat is Digital Transformation?

Deskundigen beweren dat het geen hype is, maar dezelfde kenmerken heeft als de industriële revolutie van twee eeuwen geleden.
Maar wat betekent Digital Transformation? Tijd voor een paar begrijpelijke definities die op verschillende plekken op het web worden aangetroffen.

  • Digital transformation is the transformation of organizations integrating the digitization of the world in particular around 7 key pillars : cloud, security, IoT, analytics, automation, applications & software engineering and user experience. 
  • Digitale transformatie: het gebruiken van technologie en internet om nieuwe klantervaring en nieuwe bedrijfsmodellen te creëren. Technologie maakt een andere manier van zaken doen mogelijk. Digitale transformatie begon als trend in 2015. Bedrijven die hier al mee bezig zijn, bouwen een voorsprong met het echt strategisch inzetten van digitaal in hun waardepropositie, operaties en klantervaring. E-commerce is het domein van digitale transformatie, namelijk het aanboren van compleet nieuwe kanalen met een bijbehorende klantervaring. Deze ontwikkelingen zal zich door gaan zetten in de internet industrie.

  • Digital transformation is de volgende stap in de digitale evolutie, kaderend in de toenemende aandacht voor digital business.  

  • Digitale transformatie gaat over zakelijke transformatie en de impact van (digitale) technologieën en de toenemende digitalisering van bedrijfsprocessen op mens, bedrijf en zelfs maatschappij. Een digitaal bedrijf is een organisatie die:
    • de relatie met zijn medewerkers, klanten, leveranciers en andere partijen via digitale netwerken ondersteunt;
    • de nieuwe kansen van mobiel, social en big data maximaal benut om concurrentievoordeel te behalen;
    • ingericht is om zijn klanten digitaal te bedienen als vervanging of aanvulling op traditionele kanalen.

 

Lees ook

Perfecte timing voor organisaties met 10 tot meer dan 1000 medewerkers. Voor minder dan 5 euro per gebruiker per jaar drie problemen opgelost en gelijk een lange termijn visie voor agile maatwerk met behulp van een low-code...
De jaarlijkse intranet designwedstrijd legt ook deze keer weer interessante ontwikkelingen bloot. Plan je een intranetproject of zit je er al middenin? Dan mag je deze samenvatting met geleerde lessen, trends en tips niet missen.
In deze reeks verhalen uit de praktijk nemen we verkennende intranet project teams mee in een realistische reis van oriëntatie, leveranciersselectie, intranet implementatie en lancering. Diverse sectoren als zorg en techniek...

Neem contact op

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
iconcept.nl
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon Google plu icons

Zoek op trefwoord