Case: Onderwijsportal met rapportenbeheer 

Begin september vroeg het Haagse ROC Mondriaan aan i-Concept om een studentenportaal voor de afdeling Mens en Maatschappij op te zetten. Eind september werd de portal in Mondriaan huisstijl bedrijfsklaar opgeleverd, inclusief de uit Magister geïmporteerde studenten-, docenten- en klassengegevens. Naast kwaliteitsverhoging zet het ROC hiermee hoog in op significante tijds- en kostenbesparing.

Bovenstaande doelstellingen worden nagestreefd met handige en slimme webapplicaties binnen de portal. Zo zullen deelnemers nu de examenherkansingen enkel nog via digitale formulieren kunnen aanvragen, waarmee niet alleen tijd en papier wordt bespaard, maar ook de kans op fouten en fraude wordt verkleind.

De ingebouwde communicatievoorzieningen via e-mail en SMS bieden de docenten mogelijkheden om snel en doeltreffend de juiste studenten van informatie te voorzien. Dit varieert van structurele planningsinformatie via online roosters en jaarlijnen tot ad hoc SMS-jes over lesuitval.  

Mondriaan koos bewust voor een full service aanpak. i-Concept ontwikkelde de portal en verzorgt hosting, backup en support op basis van een Service Level Agreement.
Het allerbelangrijkste is het meedenken en -werken aan webapplicaties die de efficiency nog verder bevorderen.

Resultaatbeheer met management rapportage 

Al vijf jaar maken duizenden studenten van ROC Mondriaan gebruik van PortalCMS om gedurende het schooljaar hun voortgangs- en examenrapport in te kunnen zien. Om de docenten en onderwijsmanagers meer inzicht te bieden, werden onlangs nieuwe functies toegevoegd.  

Gedurende het jaar zijn honderden docenten in de weer om duizenden rapporten bij te werken. Aangezien er bij sommige rapporten tot wel  100 criteria moeten worden ingevuld, heerste er onder de docenten bij de invoer van scores wel eens onduidelijkheid over de status per vak, per klas en per student. 

Door het toevoegen van logging functies is nu te zien welke docent op welk moment aan welke score heeft gewerkt. 

Ook is er extra managementrapportage toegevoegd. Hierdoor is het mogelijk voor de onderwijsmanager om te zien hoeveel van de scores zijn ingevuld. Dit kan door middel van een uitklapmenu met verschillende niveaus onder rapport, klas en vak. Hierin is een percentage te zien dat aangeeft hoeveel cijfers er zijn ingevuld. Ook is er een lijst met studentnamen die laat zien welke studenten nog een score voor de betreffende criteria van het vak moeten krijgen.

Het eindresultaat is direct online beschikbaar in een PDF-bestand, voor studenten en ouders of verzorgers. De docent kan de rapporten per klas afdrukken en ter ondertekening uitreiken aan de studenten. 

Deze resultaatbeheertoepassing is gebouwd als maatwerkmodule binnen het PortalCMS raamwerk en blinkt uit door flexibiliteit en schaalbaarheid.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze resultaatbeheertoepassing. Of wilt u weten hoe eenvoudig deze binnen uw MBO instelling kan worden ingezet?

Neem contact met ons op en stel je vraag!

Lees ook

In dit artikel leggen we uit wat een selfservice portal voor klanten inhoudt en waarom er op dit moment veel vraag naar is. Daarbij krijg je 5 tips voor het implementeren van een customer self-service strategie en een extra...
Ook bij corona blijkt dat elk nadeel zijn voordeel heeft. De zelfgeleerde lessen om onze economie in leven te houden zullen ook na corona waardevol blijken. Bijgaand een top-10 van de verwachtingen over wat er blijft als alle...
In onze voorjaarsnieuwsbrief van alweer de 24e jaargang is er veel aandacht voor social intranet en mobile app praktijkvoorbeelden. Kers op de taart is het herontwerp van de gratis toegankelijke simulatieportals. Kortom een...
Door een venijnig virus is thuiswerken dit jaar wereldwijd de norm geworden. Tijdens de eerste golf zagen we de snelle adoptie van generieke digitale communicatietools. Met de tweede golf kwam het besef dat we een transitie...
De coronacrisis had direct een positief effect op het milieu door minder weg- en vliegverkeer. Door het thuiswerken zijn er ook op langere termijn kwantificeerbare voordelen voor het milieu, werkgevers en werknemers. Met ...

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
Route naar i-Concept
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon

Zoek op trefwoord