i-Concept InternetWorks - Useful webtools - Solid technology
i-Concept InternetWorks - Useful webtools - Solid technology
Nieuwsbrief Jaargang 8, nazomer 2005

Steelcase kiest i-Engine CRM

De verkoopafdeling van Steelcase Inc (NYSE:SCS) gebruikt i-Engine CRM voor het relatiebeheer. Betrouwbaarheid, professionaliteit en meertaligheid waren de sluitende argumenten voor deze high end kantoorinrichter om met het webbased i-Engine te gaan werken.
Steelcase gebruikt een geavanceerde i-Engine CRM module om alle relaties en contactpersonen te beheren. Naast het bijhouden van belangrijke klantgegevens, notities en documenten zoals offertes, wordt de applicatie ook ingezet voor het versturen van gepersonaliseerde mailings via gewone post en e-mail.
In de relatief autonoom opererende kantoren in Belgie, Nederland en Engeland hebben medewerkers slechts toegang tot de relaties van hun eigen sales team en regio's. Dit soort segmentering en bijbehorende autorisatie is vaak wenselijk in grote verkooporganisaties. De applicatiebeheerder en salesteam managers behouden uiteraard volledig inzicht in alle relaties, contactpersonen en campagnes.

Lees verder »

Uw vacatures publiceren via RSS

i-Concept levert de betaalbare technologie om uw centraal beheerde vacatures via RSS naar uw eigen website, naar websites van derden, en naar potentiële nieuwe werknemers te distribueren. Als extra service worden uw vacatures kosteloos op de branchebrede jobsite www.arbeidsmarkt.com getoond.
Lees verder »

Online cursus werving en selectie van gekwalificeerd personeel

Crépin Recruitment en Search heeft in samenwerking met Studywiser.com een introductiecursus werving en selectie van gekwalificeerd personeel samengesteld. Deze cursus kan vanachter de PC op de eigen werkplek via het Studywiser e-learning platform gevolgd worden. Aan de hand van 27 hoofdstukken vergroot de cursist zijn kennis van werving en selectieprocessen aanzienlijk en is in staat slagvaardiger te werven en beter te selecteren.
Lees verder »

Gratis Wireless internet rukt op

In navolging van Leiden krijgt nu ook het centrum van Hoofddorp binnen enkele weken gratis draadloos internet. De stichting Wireless Haarlemmermeer is bezig om het centrum van Hoofddorp en het Haarlemmermeerse bos van gratis internet toegang te voorzien.
Lees verder »

Ook Microsoft in telefonie

Microsoft bereidt haar software voor om computergebruikers via de PC te laten telefoneren met abonnees van het gewone telefoonnetwerk. De computergigant heeft haar positie in de snelgroeiende markt van internettelefonie verstevigd door het Voice Over IP bedrijf Teleo over te nemen.
Lees verder »

Softwaregids.nl de grootste in de Benelux

De Softwaregids is sinds 1999 uitgegroeid tot de grootste, gratis toegankelijke software database in de Benelux. Het is een unieke, branchegerichte (user generated) portal, waarin door middel van gratis productregistraties gegevens over alle softwarepakketten (B2B en B2C) gerubriceerd terug zijn te vinden.
Lees verder »

 Syndicatie en Synchronisatie 
Complex klinkende woorden voor slimme internettoepassingen die ons leven eenvoudiger maken. Om met de eerste te beginnen. Volgens Van Dale betekent het "gelijktijdig in verschillende bladen laten verschijnen". U publiceert inhoud op één plek, waarna het automatisch wordt overgenomen door andere uitgevers, die het op diverse andere plekken laten verschijnen. U ziet ongetwijfeld steeds vaker webpagina's met die oranje XML- of RSSblokjes (zoals hierboven). Real Simple Syndication is een techniek die organisaties in staat stelt om inhoud op de eigen website via eigen communicatiekanalen door te geven aan anderen. Hiermee kunnen persbureau's actueel nieuws volgen via uw RSS-kanaal voor nieuws- en persberichten, kunnen kandidaten en jobsites uw RSS-kanaal voor vacatures volgen en kunnen klanten afstemmen op uw RSS-kanaal voor actuele aanbiedingen. Efficiënt, commercieel lucratief en betaalbare technologie.
Synchronisatie van gedistribueerde gegevensbestanden houdt de ICT-wereld al jaren bezig. Elke zichzelf respecterende vertegenwoordiger heeft tegenwoordig wel een handcomputer voor agenda- en contactgegevens. Deze PDA wisselt via de PC op kantoor regelmatig gegevens uit met de centrale agenda en relatiebestanden. Door de snelle opkomst van de smartphone groeit het belang van betrouwbare synchronisatie, liefst direct over een beveiligde internetverbinding. 
Wat zijn de overeenkomsten tussen syndicatie en synchronisatie? Natuurlijk gaat het in beide gevallen om de gestandaardiseerde uitwisseling van gegevens. Daarbij komt dat beide technieken door de open source ontwikkelwereld omarmd werden, hetgeen resulteert in vele solide, professionele en betaalbare applicaties. Last but not least. Voor i-Concept relaties is het relevant om te weten dat zowel RSS als synchronisatie (Sync4j) inmiddels vaste bestanddelen van het i-Engine platform zijn geworden.
Deze onderwerpen en meer komen aan bod in deze i-Concept nieuwsbrief.

U kunt deze nieuwsbrief in pdf formaat op www.i-concept.nl downloaden.

Albert F.J. Bausch
algemeen directeur

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T 010-4139444
F 010-4134999
www.i-concept.nl
www.i-engine.nl

i-Concept biedt pragmatische en laagdrempelige internetdiensten en applicaties voor bedrijf en overheid en zet het intranet in als universele toegangspoort tot het beheer van websites, agenda´s, relaties, documenten en bedrijfsspecifieke informatiesystemen. De focus is helder: nuttige toepassingen in betrouwbare technologie.

Klik hier om u van de distributielijst af te melden.