i-Concept InternetWorks - Useful webtools - Solid technology      
i-Concept InternetWorks - Useful webtools - Solid technology
Nieuwsbrief Jaargang 10, Najaar 2007
i-Concept nieuws
i-Concept demonstreert learning portals tijdens Online Educa
Van 28 tot en met 30 november verzamelen zich weer 2000 besluitvormers uit 90 landen voor het jaarlijkse mondiale e-learning evenement Online Educa Berlin. i-Concept zal vanaf haar stand in de Potsdam II zaal haar veelzijdigheid demonstreren met Moodle, Sharepoint en i-Engine. Meertalige learning portal oplossingen, afgestemd op specifieke organisatiewensen en consistent met corporate identity.
Lees meer »
i-Concept demonstreert learning portals tijdens Online Educa
Mondriaan Onderwijsgroep kiest i-Concept portal
Begin september vroeg de Haagse Mondriaan Onderwijsgroep i-Concept om een studentenportaal voor de afdeling Mens en Maatschappij op te zetten. Drie weken later werd de portal in Mondriaan huisstijl bedrijfsklaar opgeleverd, inclusief de uit Peoplesoft ge´mporteerde studenten-, docenten- en klassengegevens. Naast kwaliteitsverhoging zet het ROC hoog in op significante tijds- en kostenbesparing.
Lees meer »
Mondriaan Onderwijsgroep kiest i-Concept portal
Platform as a service
We moesten nog wennen aan Software as a Service. Software die je online gebruikt en huurt per kwartaal of jaar en dus niet meer koopt om op je eigen computer of server te installeren. Nu gooit Salesforce.com er nog een schepje bovenop met Platform as Service via hun nieuwe site Force.com. Daarmee kan je je eigen bedrijfsspecifieke software (laten) maken en gebruiken volgens hetzelfde huurmodel.
Lees meer »
Platform as a service
Heinz Belgie keukenschort webshop met i-Engine
Begin oktober is op heinz.be de keukenschort actie gestart. Consumenten van Heinz Pasta Sauce en Tomato Creation kunnen na inlevering van een paar streepjescodes uit de verpakking en na een kleine bijbetaling een uniek keukenschort laten maken. De website, webshop en back-office voor onder andere productie en logistiek verrezen binnen enkele weken vanuit het veelzijdige i-Engine platform.
Lees meer »
Heinz Belgie keukenschort webshop met i-Engine
Leden portaal voor Hermes
De ruim 7500 leden van de Rotterdamse vereniging Hermes genieten nu van een uitgebreide online ledenportaal. Nieuwsberichten, contactgegevens, agenda's en meer details worden nu online bijgehouden en voor leden zichtbaar gemaakt. Veel van het beheerwerk wordt door de leden zelf gedaan. Zij kunnen zelf eenvoudig hun adresgegevens up-to-date houden, nieuws toevoegen en notificaties rondsturen.
Lees meer »
Leden portaal voor Hermes
Honig Foto op Doek actie van start
In september ging de actiesite Honig.nl/FotoopDoek van start. Consumenten die genoeg unieke codes uit de verpakking hebben gespaard, kunnen via de website hun favoriete kiekjes uploaden en bewerken om ze vervolgens op een prachtig canvas doek met houten frame voor een spotprijs thuisbezorgd te krijgen. Markantas bedacht het idee voor Honig. Voor de ontwikkeling en hosting tekende i-Concept.
Lees meer »
Honig Foto op Doek actie van start
Kantoorsoftware via het web wint terrein
Microsofts kantoorsoftware Office gaat een roerige tijd tegemoet nu verscheidene concurrenten gratis web- en pc-software op de markt brengen. IBM intensiveert de strijd om de grootzakelijke markt, Google en Yahoo het echelon daar onder. Ook Salesforce.com mengt zich in deze strijd met kantoorsoftware via het web die ook nog eens als maatwerk ingepast kan worden in de specifieke bedrijfsprocessen.
Lees meer »
Kantoorsoftware via het web wint terrein

Is Enterprise 2.0 een loze kreet?

De term Enterprise 2.0 is afgeleid van Web 2.0, een kreet die vorig jaar de nieuwe fase inluidde van het internet als een sociaal netwerk van software, mensen en inhoud. Websites als Hyves, Linked-in en Facebook hebben inmiddels laten zien hoe het internetgebruik toch weer revolutionair kan veranderen met interessante sociale en organisatorische gevolgen. Kort door de bocht stelt Web 2.0 de particuliere internetgebruiker in staat om oude vrienden terug te vinden, nieuwe te maken, daarmee snel informatie uit te wisselen en zodoende zijn of haar sociale efficiency te verhogen. Enterprise 2.0 doet iets soortgelijks. Het verhoogt de collectieve efficiency van de organisatie door collega's en andere belanghebbenden slimmer te laten samenwerken met handige internet tools en technologie.

Niet iedereen pikt deze nieuwe manier van samenwerken even gemakkelijk op. Plaats- en tijdsonafhankelijk samenwerken met collega's uit andere steden of landen via e-mail, MSN, Skype en intranet is al redelijk standaard. Het delen van documenten buiten het bedrijfsnetwerk met leveranciers, klanten en zakelijke partners via systemen als GoogleDocs of Projectplace wordt voor verstokte control freaks al lastiger te accepteren. De schakelaar moet helemaal om bij de gedachte dat je als bedrijf on demand samenwerkingsverbanden kunt aangaan met specialisten aan de andere kant van de wereld die je via wiki, weblog of communities hebt gevonden, waarmee je bedrijfsspecifieke informatie uitwisselt, maar die je misschien nooit in levenden lijve zult ontmoeten.

De impact van Enterprise 2.0 wordt vooral bepaald door het nuttige gebruik van de aanwezige contacten en informatie op intranet en internet waardoor zaken beter en sneller geregeld kunnen worden. Enterprise 2.0 krijgt dus meer kans in een innovatief ingestelde open organisatie met een "getting things done" mentaliteit dan in een gesloten omgeving waar niemand zijn nek uit steekt en veranderingen worden afgeremd. Op de steeds competitiever wordende global market zal Enterprise 2.0 dus geen loze kreet blijken.

Hoe verhoudt i-Engine zich tot Enterprise 2.0?
i-Engine als intranet levert al enorme efficiencyverbetering op door de geoliede content management systemen en eenvoudig in gebruik te nemen informatie-uitwisselingstools. i-Engine in de portal- of communityversie stelt bedrijven, verenigingen en organisaties in staat om naast directe medewerkers ook leden, partners en applicaties van "buiten" te betrekken. Vanzelfsprekend moeten bedrijfsrisico's worden afgedicht en angsten overwonnen. Maar daarna zien we dat i-Engine gebruikers de enorme voordelen van deze flexibele en eenvoudige Enterprise 2.0 functies ontdekken en benutten. Probeer het zelf maar op www.i-engine.nl

Albert F.J. Bausch
algemeen directeur

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T 010-4139444
F 010-4134999
www.i-concept.nl
www.i-engine.nl

i-Concept biedt pragmatische en laagdrempelige internetdiensten en applicaties voor bedrijf en overheid en zet het intranet en portal in als universele entree tot het beheer van websites, agenda´s, relaties, documenten en bedrijfsspecifieke informatiesystemen. De focus is helder: nuttige toepassingen in betrouwbare technologie.

Abonneer u op deze nieuwsbrief. | Lees meer i-Concept nieuwsbrieven.