i-Concept InternetWorks - Useful webtools - Solid technology
i-Concept InternetWorks - Useful webtools - Solid technology
Nieuwsbrief Jaargang 12, Najaar 2009
i-Concept nieuws
Onderwijsportal uitgebreid met rapportagetools
Afgelopen zomer heeft i-Concept voor het ROC Mondriaan gewerkt aan nieuwe rapportagetools binnen de onderwijsportal. Docenten kunnen via de portal plaatsonafhankelijk, dus ook thuis, werken aan de perioderapporten. Dit betreft ook rapporten waar de competenties moeten worden beoordeeld. Elke docent geeft daarbij de cijfers en toelichting voor de door hem gedoceerde vakken aan "zijn" studenten. De studieloopbaanbegeleider ziet de cijfers van de diverse docenten binnenkomen en kan na controle het rapport vrijgeven voor de individuele student. Los van het gemak levert deze gedistribueerde vorm van samenwerking een enorme tijdwinst op. De opzet en ontwikkeling van deze rapportagetools is dusdanig grondig gedaan dat in de toekomst eenvoudig en flexibel nieuwe vakken en periodes kunnen worden toegevoegd.
Lees meer »
Onderwijsportal uitgebreid met rapportagetools
Technisch automatiseerder TASK24 lanceert nieuwe website
TASK24, een van de grootste technische automatisering dienstverleners in Nederland, lanceert begin oktober haar vernieuwde website. i-Concept adviseerde bij het nieuwe ontwerp en verzorgde de implementatie in het content management systeem. In het nieuwe kleurrijke ontwerp komen de geleverde oplossingen, technologie en markten van TASK24 zeer duidelijk tot uitdrukking.
Lees meer »
Technisch automatiseerder TASK24 lanceert nieuwe website
Trifleet Leasing website, extranet en intranet
Trifleet leasing, 's werelds grootste wereldwijde tank leasing maatschappij contracteerde i-Concept voor de ontwikkeling van haar nieuwe corporate website, extranet en intranet. i-Concept zet daarbij PortalCMS sofware in waarmee Trifleet medewerkers, klanten en overige relaties wereldwijd van actuele en relevante informatie zal gaan voorzien. Het personeel behoudt de vertrouwde backoffice tools.
Lees meer »
Trifleet Leasing website, extranet en intranet
6e VastGoedOpen weer groot succes
Afgelopen 9 september werd in Rhoon alweer het zesde VastGoedOpen.com golftoernooi georganiseerd. Een sportief en gezellig samenzijn voor de Nederlandse vastgoedsector. Ondanks de economische malaise kon er nog volop gelachen worden, al was het maar om die net mislukte hole-in-one. De wethouder kon na het diner gelukkig nog genoeg andere hoofdprijzen uitdelen. i-Concept nam deel als sponsor.
Lees meer »
6e VastGoedOpen weer groot succes
MobiDM wint Sybase Innovation Award
MobiDM werd op 28 augustus beloond met de Innovation Award voor de innovatieve integratie van de Sybase Afaria and SQL Anywhere software binnen een krachtige portaalomgeving, waardoor de beveiliging zeer snel en zonder hoge investering kan worden toegepast volgens het zogenaamde Software as a Service principe. i-Concept droeg recent bij met de inzet van portalexperts.
Lees meer »
MobiDM wint Sybase Innovation Award
E-mail marketeers uitgedaagd door nieuwe Telecomwet?

Ondanks het verslechterde imago is e-mail marketing al ruim een decennium een uiterst effectief medium gebleven. De nieuwe Telecomwet stelt zich tot doel misbruik van e-mail marketing te beperken. Zorgvuldig werkende professionele e-mail marketeers werken al jaren met opt-in en maken zich om deze wet geen zorgen. Zij gaan door met relaties onderhouden en kijken zelfs verder. Sociale media zoals Hyves, Linkedin en Twitter bieden marketeers nieuwe kansen en uitdagingen.

De strijd om de aandacht
Bedrijven strijden om de aandacht van de (potentiële) klant. Deze strijd win je niet met lukraak meer e-mails te sturen. De twee sleutelwoorden tot succes zijn; relevantie en relatie. E-mail marketing zal zich nadrukkelijker moeten ontwikkelen tot relatie-marketing en socialer moeten worden.

De uitdaging voor marketeers is om de optimale balans tussen social media en e-mail te zoeken. Die balans vinden ze niet alleen. De relevantie van een bericht wordt niet eenzijdig bepaald, maar vereist een goede relatie tussen zender en ontvanger. Deze relaties bouw je samen en dat kost tijd en geduld en dat proces kan worden gestimuleerd met innovatieve manieren van communiceren.

Niet de nieuwe Telecomwet is de uitdaging voor de e-mail marketeers, maar het boeien en binden van de “lezers”. Dat is een creatieve opgave waar de echte marketeer altijd al graag zijn tanden in zette.

Op www.i-concept.nl leest u meer over de huidige kansen van e-mail marketing, ondersteund door indrukwekkende cijfers van Forrester Research.
Neemt u gerust contact met ons op als u direct tips wilt over de optimale benutting van uw huidige relatiebestand.

Albert F.J. Bausch
algemeen directeur

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T 010-4139444
F 010-4134999
www.i-concept.nl

i-Concept is sinds 1997 implementatiepartner van bedrijf en overheid voor pragmatische en laagdrempelige internettechnologie en software. Intranet en Portal vormen daarbij de universele entree voor beheer van websites, agenda’s, relaties, documenten en bedrijfsspecifieke informatiesystemen.

Abonneer u op deze nieuwsbrief. | Lees meer i-Concept nieuwsbrieven | Uitschrijven