i-Concept InternetWorks - Useful webtools - Solid technology
i-Concept InternetWorks - Useful webtools - Solid technology
Nieuwsbrief Jaargang 9, najaar 2006
Recruiters solliciteren bij Recruiter for you
Recruiters solliciteren bij Recruiter for youOnze arbeidsmarkt wordt weer krapper. Bedrijven en headhunters gaan weer als vanouds op jacht naar de high potential en daarbij zullen ook de bekende mediakanalen niet onbenut blijven. Men zal ontdekken dat het wervingsmedium internet niet meer helemaal hetzelfde functioneert als bij de vorige arbeidsmarktkrapte.
Internet wordt steeds meer een sociaal netwerk, waar recruiters effectiever dan ooit kunnen zijn als ze hun nieuwe plek daarin kennen. Ondernemer Krijn Degenkamp springt hier met zijn nieuwe internetdienst RecruiterforYou.nl op in en laat letterlijk de recruiter voor de hoogopgeleiden solliciteren. Recruiter for you is een joint-venture waarin i-Concept de technologie ontwikkelt en via haar jobsites Arbeidsmarkt.com en eWork.nl de marketingactiviteiten versterkt. Het technologisch fundament wordt gevormd door i-Engine CMS voor het websitebeheer en i-Engine CRM, waarmee het persoonlijke contact met recruiter en kandidaat wordt ondersteund.

Lees meer »
800 huisartsen in Primair huisartsenpost intranet
800 huisartsen in Primair huisartsenpost intranetPrimair Huisartsenpost heeft in juni de opdracht verstrekt tot de implementatie van een i-Engine platform voor de 800 aangesloten huisartsen in Utrecht en omgeving. De zeer complexe organisatievorm werd succesvol vertaald naar het intranet in de vorm van diverse sub-intranets en speciale teams binnen het intranet.
Lees meer »
ColdFusion en J2EE
ColdFusion en J2EEJava 2 Enterprise Edition (J2EE) is de ontwikkelomgeving voor hoogwaardige bedrijfsapplicaties en geldt als industriestandaard. Banken en grote bedrijven gebruiken het voor hun webapplicaties vanwege de stabiliteit, de groeiende gemeenschap van ontwikkelaars en de streng bewaakte kwaliteitsnormen. ColdFusion omarmde Java al jaren geleden en voldoet ook aan de hoge J2EE norm.
Lees meer »
Grootste online aanbod motorkleding
Grootste online aanbod motorkledingVoor Nederlands grootste aanbieder van motorkleding MKC ontwikkelde i-Concept een volledig nieuwe website met bijbehorend site- en relatiebeheer. Dankzij het gebruikersvriendelijke i-Engine CMS kunnen MKC medewerkers de site op alle fronten zelf aanpassen. Foto's, beschrijvingen en bijbehorende informatie kunnen allemaal zonder programmeerkennis worden toegevoegd aan het groeiende aanbod.
Lees meer »
ASP in de lift door internetboekhouden
ASP in de lift door internetboekhoudenASP - softwaregebruik via internet - heeft lange tijd te lijden gehad van een besmeurd imago vanwege vermeende lage betrouwbaarheid en snelheid. Dat het vooral om een perceptieprobleem ging, blijkt nu uit de groeiende vraag bij Application Service Providers. Deze groei werd aangejaagd door de plotse en sterke groei in Internet-boekhouden.
Lees meer »

Wat is Web 2.0
Als je de ontwikkelingen op internet de laatste tijd een beetje volgt, dan is Web 2.0 een term waar je niet omheen kunt. Wat is het en wat kan je ermee? Volgens sceptici is het niet meer dan een marketingkreet en oude wijn in nieuwe zakken. De enthousiastelingen spreken van een revolutionaire ontwikkeling die internet tot sociaal netwerk verheft.

Duidelijk is dat de bezinningsperiode na de internethype definitief afgelopen is. Je mag zelfs spreken van een heropleving: er wordt weer verdiend op het world wide web en bedrijven durven weer te investeren in webapplicaties en internetdiensten. Veel van die investeringen richten zich op voorzieningen ter bevordering van participatie en samenwerking. Populaire sites van nu hebben gemeenschappelijk dat ze voor en door de gebruikers zijn: Blogger, Hyves, Myspace, Linkedin, OpenBC.

Ook i-Concept doet met nuttige webtools mee met deze nieuwste ontwikkelingen. De i-Engine webapplicaties waren al gebouwd op het principe van user generated content hetgeen nu is versterkt met modules voor blogging, kennisuitwisseling via RSS en webservices. Ook de jobsites zoals Arbeidsmarkt.com kregen een web 2.0 injectie met referral marketing features en content rating. De mooiste referentie is wel Recruiter for You, de eerste carrièresite waar de (high potential) werkzoekende zelf zijn recruiter uitzoekt. Dit omgekeerde selectieproces wordt ondersteund door de interactie tussen de gebruiker en de recruiter. De gebruiker bepaalt mede de content, bijvoorbeeld door zijn gekozen recruiter(s) waarderingscijfers te geven. 
Ook belangstelling voor dit soort webtools? Uw vragen zijn welkom via onze contactpagina.

Albert F.J. Bausch
algemeen directeur


i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T 010-4139444
F 010-4134999
www.i-concept.nl
www.i-engine.nl

i-Concept biedt pragmatische en laagdrempelige internetdiensten en applicaties voor bedrijf en overheid en zet het intranet in als universele toegangspoort tot het beheer van websites, agenda´s, relaties, documenten en bedrijfsspecifieke informatiesystemen. De focus is helder: nuttige toepassingen in betrouwbare technologie.

Abonneer u op deze nieuwsbrief. | Lees meer i-Concept nieuwsbrieven.