i-Concept InternetWorks - Useful webtools - Solid technology      
i-Concept InternetWorks - Useful webtools - Solid technology
Nieuwsbrief Jaargang 10, Voorjaar 2007
Portal voor beveiliging van PDA en Smartphone
Portal voor beveiliging van PDA en SmartphoneDagelijks laten honderden mensen hun PDA, smartphone of USB-stick achter in trein, taxi of huurauto. Een zeer populair onderwerp in de media, zeker als er vertrouwelijke informatie van publieke en bekende organisaties op straat terecht komt. i-Concept ontwikkelde voor VeiligMobiel.com de portaaltechnologie waarmee organisaties efficient de beveiliging van hun mobiele apparaten kunnen organiseren.
Lees meer »
i-Concept bouwt TVM intranet
i-Concept bouwt TVM intranetLiefhebbers van de schaats- en wielersport zullen de groenzwarte tinten direct herkennen. In diezelfde kleuren ontwikkelt i-Concept het nieuwe intranet voor de Hoogeveense verzekeraar TVM. Vanwaar de keuze voor i-Concept? Positief opvallend was volgens TVM het feit dat er reeds in de eerste presentaties al voor een groot deel getoond kon worden hoe de applicatie eruit zou gaan zien.
Lees meer »
Strategische waarde van een alumniportal
Strategische waarde van een alumniportalMocht u denken dat alleen universiteiten en hogescholen alumnibeleid hebben, dan vergist u zich. Ook bedrijven stimuleren medewerkers om contact te houden met excollega's en wetenswaardigheden uit te wisselen over vakgebied en (ex)werkgever. Gebeurde dit voorheen vooral op netwerkborrels en evenementen van de HR-afdeling, tegenwoordig wordt ook hier succesvol portaaltechnologie toegepast.
Lees meer »
Sharepoint server voor documentbeheer
Sharepoint server voor documentbeheerSharepoint van Microsoft is een interessante oplossing voor het delen van, samenwerken aan en beheren van documenten. Speciaal voor deze doeleinden werkt i-Concept aan een geruisloze integratie met het eigen raamwerk i-Engine. Klanten kunnen zo profiteren van het moois van meerdere werelden: sterke Office-integratie en optimale flexibiliteit in design, functionaliteit en een bijhorende lage TCO.
Lees meer »
Carrierenetwerk eWorkers
Carrierenetwerk eWorkersBegin maart onthulde i-Concept carričrenetwerksite eWorkers.nl. Het eWorkers netwerk telt werkende en (nog) niet werkende leden uit bedrijfsleven en overheid, met specialismen als ICT, Finance, HR, Legal en Sales. Deelname is gratis en kan snel veel opleveren: van interessante nieuwe contacten en opdrachten tot een onverwachte carričremove. De site past in de trend van web 2.0 en social networks.
Lees meer »
Software als gehoste dienst wordt de norm
Software als gehoste dienst wordt de normDe verkoop van software op de consumentenmarkt en zakelijke markt via cd's is volgend decennium verleden tijd. Tegen 2020 is de norm dat digitale diensten vanaf een server draaien, zoals bijvoorbeeld gebeurt met kantoorsoftware Google Docs. Volgens onderzoeker Sirc wordt het bovendien normaal dat webdiensten via de mobiele telefoon bereikbaar zijn, net zoals een pen in iemands borstzak zit.
Lees meer »
Gratis seminar intranet en corporate portal
Intranet en corporate portal zijn al jaren een dankbaar gespreksonderwerp: moderne organisaties willen hun medewerkers, leveranciers en klanten immers op flexibele wijze gepersoniseerd toegang geven tot relevante bedrijfsinformatie en toepassingen. Hoe zet je de stap naar intranet en bedrijfsportaal, hoe ziet het er in de praktijk uit en hoe bereik en meet je die gewenste efficiëntieverbeteringen?
Lees meer »

Suites vs. Best-of-Breed

Nee, dit gaat niet over de beste bruidsuites. Deze titel verwoordt de al jaren durende discussie over voor- en nadelen van enerzijds de software Suite, standaard bedrijfssoftwarepak-ketten zoals Exact en anderzijds Best-of-Breed, maatwerk voor bijvoorbeeld een bedrijfstak.
In het algemeen wordt gezegd dat een Suite veel kan, maar nooit echt wat je wilt en dat Best-of-Breed software voor het specifieke toepassingsgebied wel voldoet, maar moeizaam aansluit op je andere kantoorsoftware.

In welk vakje hoort i-Engine?
In feite in beide. Het biedt als Suite turn-key functionaliteit zoals intranet, CMS, CRM en e-learning. Maar het biedt als applicatieraamwerk ook de flexibiliteit om specifieke Best-of-Breed software te ‘embedden’. De groeiende populariteit van SOA (Service Oriented Architecture) die wij al een tijdje toepassen in i-Engine, heeft onze propositie alleen maar versterkt.
In de praktijk zien we dat bijvoorbeeld terug in de recente inbedding van specifieke Business Intelligence applicaties in i-Engine.

Ik kan me voorstellen dat dit bij sommigen vragen oproept.

Daarom en in het kader van ons 10-jarig bestaan, organiseren wij het gratis seminar “Intranet en Corporate Portal” in congrescentrum Lommerrijk in Rotterdam op 17 april. Tijdens het seminar wordt helder en duidelijk uiteengezet hoe de moderne organisatie een intranet en een corporate portal inzet om medewerkers, klanten en leveranciers op flexibele wijze persoonlijke toegang te geven tot relevante bedrijfsinformatie en toepassingen.

Praktijkvoorbeelden zullen worden toegelicht door sprekers uit de woning- en opleidingsbranche en uiteraard komt bovenstaande materie ruim aan bod. We zien uit naar uw komst.

Uw aanmelding en/of vragen zijn welkom via onze contactpagina.

Albert F.J. Bausch
algemeen directeur


 

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T 010-4139444
F 010-4134999
www.i-concept.nl
www.i-engine.nl

i-Concept biedt pragmatische en laagdrempelige internetdiensten en applicaties voor bedrijf en overheid en zet het intranet in als universele toegangspoort tot het beheer van websites, agenda´s, relaties, documenten en bedrijfsspecifieke informatiesystemen. De focus is helder: nuttige toepassingen in betrouwbare technologie.

Abonneer u op deze nieuwsbrief. | Lees meer i-Concept nieuwsbrieven.