Lees deze nieuwsbrief in uw browser op https://www.iconcept.nl/publicfiles/136/downloads/nieuwsbrief.htm
i-Concept InternetWorks - Useful webtools - Solid technology      
i-Concept InternetWorks - Useful webtools - Solid technology
Nieuwsbrief Jaargang 11, Voorjaar 2008
i-Concept nieuws
Web 2.0 netwerkportal DeNieuwbouw.nl
De NieuwBouw is een vereniging van jonge professionals in de bouwsector werkend bij aannemers, kennisinstellingen en ingenieursbureaus. Op verzoek van het bestuur bouwde i-Concept een linkedIn-achtige netwerksite waar leden en bezoekers actief in participeren. De solide basis voor de publicatie van profielen, artikelen, discussies, documenten en video's werd met de portaltechnologie van i-Concept gelegd.
Lees meer »
Web 2.0 netwerkportal DeNieuwbouw.nl
Documentbeheer conform HKZ norm voor Zorgsector
Geen dienstensector ontkomt aan kwaliteitskeurmerken en certificering. HKZ staat voor harmonisatie en kwaliteit in de zorg. i-Concept werkt in opdracht van Primair HuisArtsenPosten aan een nieuwe versie van het i-Engine documentbeheersysteem dat aan de HKZ norm voldoet. Documenten en handboeken zullen door specialisten via de portal worden geschreven en op maat aan diverse afdelingen aangeboden.
Lees meer »
Documentbeheer conform HKZ norm voor Zorgsector
Opleidingssite Magistrum.nl gebruikt i-Engine CMS
Magistrum is een CoŲperatieve Vereniging van zes hogescholen met als doel het ontwikkelen en uitvoeren van gecertificeerde opleidingen voor leidinggevenden in het Primair Onderwijs. Voor de nieuwe Magistrum website creŽerde i-Concept in samenwerking met Studio Beige de templates en configureerde het content management met i-Engine zodat het secretariaat zelf de site kan beheren.
Lees meer »
Opleidingssite Magistrum.nl gebruikt i-Engine CMS
Postbankrentepunten gebruiken in SupportersShop.nl
Het EK voetbal in juni zorgt weer voor veel oranje in de straten, kroegen en buurthuizen. In opdracht van Markantas heeft i-Concept een speciale supportersshop opgezet waar de bezoeker zijn oranje T-shirt met zelf gekozen naam en rugnummer kan bestellen. Bezoekers met een Postbank spaarrekening kunnen hun rentepunten inwisselen en daarmee extra voordelig hun supportersgarderobe uitbreiden.
Lees meer »
Postbankrentepunten gebruiken in SupportersShop.nl
Gratis e-learning cursus Werving en Selectie
Levert personeelswerving u in deze krappe arbeidsmarkt ook zo'n hoofdbrekens op? i-Concept helpt haar relaties met een gratis e-learning cursus Werving en Selectie, inclusief een vacature-advertentie op Arbeidsmarkt.com.
Lees meer »
Gratis e-learning cursus Werving en Selectie
Internet Quickscan
i-Concept kan met een internet quickscan uw huidige internetaanpak beoordelen. Met het rapport kunt u direct uw voordeel doen door verbeteringen aan te brengen en kosten te besparen. Maak gebruik van het aanvraagformulier. Wij zullen spoedig daarna met u contact opnemen voor een afspraak.
Lees meer »
Internet Quickscan
Enterprise Application Integration en SOA

i-Concept heeft zich in de afgelopen 11 jaar ontwikkeld tot een solide (internet)technologiepartner voor organisaties die hun website en intranet wilden verbinden met bestaande of nieuwe bedrijfstoepassingen.
Voor de koppeling van deze systemen is een softwarematige tussenschakel nodig die tot voor een aantal jaren steevast middleware werd genoemd. Tegenwoordig wordt de meer betekenisvolle term Enterprise Application Integration (EAI) gehanteerd. Het principe blijft hetzelfde: een grote variatie aan bedrijfsapplicaties van diverse softwareleveranciers op servers op meerdere locaties te laten samenwerken. Het samenwerken gaat vaak gepaard met het doorgeven van berichten met informatie van de ene server naar de andere. De XML taal die de servers daarbij onderling spreken is te beschouwen als het Esperanto onder computers. EAI gedijt het best in Service Oriented Architectures (SOA). SOA kan bijna als een technologische religie worden beschouwd. Het revolutionaire van dit architectuurmodel is dat het onderscheid maakt tussen software-matige componenten die diensten aanbieden en componenten die de onderlinge informatie-uitwisseling regelen. Veel maatwerksoftwarebedrijven hebben hier lang op gewacht omdat ze nu hun product op een structurele en gecontroleerde wijze als een service kunnen aanbieden.

Vanzelfsprekend eigenen alle grote softwarebedrijven zich graag de hoofdrol van tussenschakel toe. Immers, hoe meer invloed je op de processen kan uitoefenen, deste afhankelijker je je klanten kunt maken van jouw software. Zo is er Microsoft BizTalk, IBM's Websphere/M, Oracle SOA/ESB suite en pusht Sun Java CAPS.

Het paradoxale is dat alle bovengenoemde partijen met de ondersteuning van Service Oriented Architecture impliciet ook hun software-omgevingen open zetten voor derden.

Het is onmiskenbaar een goede zaak voor de gehele software-industrie en voor de gebruikers omdat hiermee oneigenlijke machtsposities worden geneutraliseerd. Slimme specifieke software kan hiermee in de vorm van Software as a Service worden geleverd tot aan de voordeur van de klant en daar wordt vaak de enterprise portal mee bedoeld. Als organisaties inmiddels nog geen intranet of portal hebben ingericht, dan levert i-Concept zo'n voorziening er graag bij. Want ondanks de hosanna-stemming over EAI, SOA, SaaS en portal, uiteindelijk blijven het slechts de middelen om een bedrijfsmatig doel te bereiken. Uw vragen en suggesties zijn welkom via onze contactpagina. In ieder geval alvast een fijne vakantie toegewenst!

Albert F.J. Bausch
algemeen directeur

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T 010-4139444
F 010-4134999
www.i-concept.nl
www.i-engine.nl

i-Concept biedt pragmatische en laagdrempelige internetdiensten en applicaties voor bedrijf en overheid en zet het intranet en portal in als universele entree tot het beheer van websites, agenda´s, relaties, documenten en bedrijfsspecifieke informatiesystemen. De focus is helder: nuttige toepassingen in betrouwbare technologie.

Abonneer u op deze nieuwsbrief. | Lees meer i-Concept nieuwsbrieven.