i-Concept InternetWorks - Useful webtools - Solid technology      
i-Concept InternetWorks - Useful webtools - Solid technology
Nieuwsbrief Jaargang 10, Zomer 2007
i-Concept nieuws
Secure Mobile portal voor Vodafone
Secure Mobile portal voor VodafoneVodafone Nederland breidt haar Windows Mobile E-mail aanbod uit met online tools die IT beheerders helpen bij de installatie en het beheer van beveiligingsprofielen voor de eindgebruikers van mobiele apparaten. Deze VM-Guardian dienst komt van VeiligMobiel, waarvoor i-Concept de portaltechnologie ontwikkelde. Vodafone voegt zich daarmee in het rijtje van onder andere de Tweede Kamer en ING.
Lees meer »
Spetterende OLA webshop
Spetterende OLA webshopDe TV commercials zijn haast niet te missen. Deze zomer organiseert OLA samen met NOC*NSF de OLA WaterSpelen. Een soort Olympische Spelen, maar dan in het water. In 25 zwembaden door het hele land kunnen kinderen meedoen aan waterspelen zoals de Rits Raket Race en Twister Turnen. In samenwerking met Markantas ontwikkelde i-Concept de spetterende OLA webshop inclusief logistieke back-office.
Lees meer »
Google mashup voor Hotellive
Google mashup voor HotelliveIn de afgelopen maanden ontwikkelde i-Concept voor Republicom de Google-Mashup Hotellive. Hotelgasten krijgen hiermee draadloos toegang tot internet en zien in de startportal wat er in de buurt te beleven is. i-Concept gebruikte de Google ontwikkeltools om de i-Engine CRM database uit te breiden met gegevens over lokaties en afstanden op basis van GPS coördinaten. Campings en havens volgen in de loop van het jaar.
Lees meer »
Zorgwerk start e-learning portal
Zorgwerk start e-learning portalZorgwerk Personele diensten is hèt uitzendbureau voor de zorgsector in Nederland. De groeiende instroom van nieuwe medewerkers noopte de directie tot nieuwe vormen van training en opleiding. Om de basisopleiding te stroomlijnen koos Zorgwerk voor de e-learningaanpak van i-Concept, bestaande uit de gratis auteursomgeving Studywiser.com en de efficiënte op maat gemaakte leeromgeving van i-Engine.nl.
Lees meer »
i-Engine Single logon
i-Engine Single logonNiets is zo vervelend als 10 keer achter elkaar moeten inloggen op diverse bedrijfstoepassingen en websites. Gebruikers van i-Engine portals en intranets blijft deze ergernis bespaard met Single Logon. Eenmaal ingelogd worden zij met 1 druk op de knop doorgeleid naar de betreffende beveiligde website. IT beheerders houden de lijsten bij van de logon sites en besparen tijd met behoud van overzicht.
Lees meer »
Bedrijfsleven ontdekt kracht Widgets
Bedrijfsleven ontdekt kracht WidgetsWidgets zijn kleine applicaties voor eenvoudige en veelvoorkomende taken en geven snel toegang tot veelgevraagde informatie. Neem de Buienradarwidget die ook in PDA versie bij de organisatoren van evenementen populair is. Ook in de financiële wereld groeit het gebruik van widgets. De Rabobank loopt daarmee in Nederland voorop. Volgens Microsoft gaan steeds meer bedrijven hun eigen widgets maken.
Lees meer »
Arbeidsmarkt.com geeft de zomermaanden kado
Arbeidsmarkt.com geeft de zomermaanden kadoEen mooie stunt van branchebrede carrièresite Arbeidsmarkt.com. Als u in de maanden juli of augustus Arbeidsmarkt.com all-in abonnee wordt, krijgt u maximaal 2 maanden kado. Uw abonnement gaat in per 1 september 2007, maar u krijgt al direct toegang tot de CV databank en kunt uw vacatures plaatsen.
Lees meer »

Partners

Je hebt ze in diverse soorten. Van echtgenoten tot Peugeot bestelbusjes.
De overeenkomst is dat partners op elkaar vertrouwen en dat ze elkaar versterken met uiteenlopende kwaliteiten. Dat geldt zeker voor zakenpartners. Die moeten behalve wederzijds vertrouwen en aanvullende capaciteiten ook de bereidwilligheid hebben om te delen. Dat is in het onwennige beginstadium soms lastig en dat wordt dan gecamoufleerd met dikke contracten die op pijnlijke wijze het wantrouwen onthullen. Want te dikke contracten kunnen het samenwerkingsverband al in de kiem smoren.

De beste partnerships beginnen met een goed idee en een plan dat achter op een bierviltje of sigarendoosje past. Met partners die de kansen ruiken, het momentum willen benutten en er helemaal voor gaan. Ook al is er geen garantie op succes.

Met partnerships lijkt het in dit lustrumjaar bij i-Concept in een stroomversnelling te raken. Het succes van de bewezen i-Engine portaltechnologie heeft bij diverse ondernemers bellen doen rinkelen. Als i-Engine succesvol als portal voor scholen wordt gebruikt, dan kan het toch ook voor alumniverenigingen werken? En als het de kern voor webshops vormt met uitgebreide CRM en logistieke functionaliteit, waarom dan niet ook voor websites waar customer loyalty of location based services met Google mashup centraal staan? Als de technologie bij grote banken wordt gebruikt, dan toch zeker ook bij telecomgiganten zoals Vodafone?

We zijn trots op deze succesvolle partnerships in de eerste helft van 2007 en zien het als een opmaat voor de tweede helft, waarin enkele nationale en internationale hostingbedrijven i-Engine onder eigen merknaam zullen vermarkten en we met Duitse en Franse partners verder Europa in zullen trekken. Uiteraard staan we open voor interessante nieuwe partnerships. Bierviltjes genoeg en in de zomermaanden is het toch al ideaal brainstormen. Uw vragen en suggesties zijn welkom via onze contactpagina. In ieder geval alvast een fijne vakantie toegewenst!

Albert F.J. Bausch
algemeen directeur

 

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T 010-4139444
F 010-4134999
www.i-concept.nl
www.i-engine.nl

i-Concept biedt pragmatische en laagdrempelige internetdiensten en applicaties voor bedrijf en overheid en zet het intranet in als universele toegangspoort tot het beheer van websites, agenda´s, relaties, documenten en bedrijfsspecifieke informatiesystemen. De focus is helder: nuttige toepassingen in betrouwbare technologie.

Abonneer u op deze nieuwsbrief. | Lees meer i-Concept nieuwsbrieven.