Web 2.0 netwerkportal DeNieuwbouw.nl

Web 2.0 netwerkportal DeNieuwbouw.nl
De NieuwBouw is een vereniging van jonge professionals in de bouwsector werkend bij aannemers, kennisinstellingen en ingenieursbureaus. Op verzoek van het bestuur bouwde i-Concept een linkedIn-achtige netwerksite waar leden en bezoekers actief in participeren. De solide basis voor de publicatie van profielen, artikelen, discussies, documenten en video's werd met een portal van i-Concept gelegd.

De NieuwBouw is een vereniging van een nieuwe generatie professionals in de bouwsector met vertegenwoordiging van opdrachtgevers, aannemers, kennisinstellingen, ingenieurs- en adviesbureaus. i-Concept kreeg de opdracht om een linkedIn-achtige netwerksite te bouwen waar leden en bezoekers actief in participeren. Door de inzet van multifunctionele portaaltechnologie aan de back-office kon in zeer korte tijdspanne een solide en hoogwaardige open portal worden opgeleverd, waar profielen, artikelen, discussies, documenten en video’s in worden gepubliceerd. Voor en door de leden, maar toch ook met een geavanceerde back-office voor het bestuur.

De site herbergt zeer veel interessante functionaliteit:

  • Bezoekers met belangstelling kunnen zich zelfstandig registreren waarbij op diverse manieren de betrouwbaarheid en veiligheid van de ingevoerde gegevens wordt gecontroleerd. Zo moet de bezoeker een gerandomiseerde code invoeren ter voorkoming van misbruik door spambots en wordt het account pas bruikbaar als de bezoeker op een activeringslink klikt in de bevestingse-mail.
  • Bij de eerste inlog kan het nieuwe lid zijn profiel aanvullen en via het privacy-menu zelf aangeven welke informatie hij over zichzelf willen delen. Hij kan kiezen voor openbare publicatie, publicatie onder alle mede-leden en publicatie binnen het eigen persoonlijke netwerk. Zo kunnen e-mailadres en mobiele nummer puur voor persoonlijk netwerkleden voorbehouden blijven en kunnen pasfoto en CV-tekst onder alle leden of zelfs anonieme site-bezoekers verspreid worden. Deze privacy settings worden automatisch ook meegenomen in het digitale visitekaartje dat bij je profiel wordt geplaatst. Leden kunnen vervolgens in het ledenbestand zoeken naar bekenden en interne berichten plaatsen of uitnodigingen sturen om elkaar op te nemen in het persoonlijke netwerk. Ter voorkoming van het zogenaamde "harvesting" worden bij de profielen enkel de gemeenschappelijke contacten getoond.
  • De belangrijkste functionaliteit staat in het rechtermenu onder kringen en projecten. Daar kunnen leden zelf aangeven of ze willen participeren in projecten of thema-gerichte kenniskringen. Binnen deze zogenaamde team-omgevingen wordt gestreefd naar het zo laagdrempelig mogelijk delen van kennis in de vorm van publiceren van artikelen, documenten, presentaties, filmpjes en georganiseerde evenementen. De leden die actief in een team participeren krijgen extra privileges zoals toegang tot extra beveiligde documenten. Het web 2.0 principe wordt extra benadrukt in de bijdragen door leden: op alle artikelen kan men online reacties achterlaten en bij alle georganiseerde events worden de namen getoond van de deelnemers die zich tot dat moment hebben aangemeld.

i-Concept bewijst met bovenstaande case dat de sinds 1997 vergaarde kennis en ervaring met intranets en portaaltechnologie een uitstekend fundament zijn voor moderne geavanceerde web 2.0 en enterprise 2.0 toepassingen.   

 

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
Route naar i-Concept
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon

Zoek op trefwoord