iDEAL betalingen via PortalCMS Webshops

iDEAL betalingen via PortalCMS Webshops
In 2005 werden de PortalCMS online catalogus en webshop modules met de internetkassa van Ogone uitgerust. Ogone heeft in het laatste kwartaal van 2005 de nieuwe betaalmethode iDEAL toegevoegd aan de internetkassa.

In 2005 werden de PortalCMS online catalogus en webshop modules met de internetkassa van Ogone uitgerust. Ogone heeft in het laatste kwartaal van 2005 de nieuwe betaalmethode iDEAL toegevoegd aan de internetkassa. iDEAL is een gezamenlijk online betalingssysteem van de vier Nederlandse banken ABN Amro, ING, Postbank en Rabobank. Door de slagvaardigheid van Ogone hebben diverse PortalCMS klanten al de eerste iDEAL betalingen op hun bankrekeningen mogen ontvangen. PortalCMS klanten en hun gebruikers zijn tevreden over de uitbreiding van de mogelijkheden en een grote groei wordt verwacht in de hoeveelheid online betalingen. 


03-11-05 Ogone: “In eerste maand 8 procent van transacties via iDEAL”

Mijdrecht, 3 november 2005 – Ogone geeft aan dat in oktober acht procent van alle e-commerce transacties die het bedrijf heeft verwerkt, via iDEAL loopt. Het nieuwe betalingssysteem is 3 oktober officieel geïntroduceerd. De van origine Belgische payment service provider geeft aan dat het nieuwe betaalsysteem, dat wordt aangeboden door de grote banken, inmiddels goed functioneert en snel aan populariteit wint. 

Sinds begin oktober kunnen internetgebruikers bij een groeiend aantal webwinkels hun online aankopen afrekenen via de internetbankierdienst van hun eigen bank. De vertrouwde online omgeving van de eigen bank zou moeten meehelpen om de perceptie van veilige financiële transacties op internet bij consumenten te verbeteren. iDEAL biedt webwinkeliers bovendien een gegarandeerde betaling. Zij ontvangen direct na afronding van een transactie realtime een bevestiging.

“Bijna elke sector lijkt iDEAL op te pakken. We kunnen aan de hand van de huidige gegevens niet aangeven welke branche voorop loopt. Dit is een goed teken, want blijkbaar heeft het nieuwe betaalsysteem een breed draagvlak”, aldus Peter De Caluwe, commercieel directeur van Ogone.

“Hoewel je bij een dergelijke ingrijpende verandering in het online betaallandschap al snel te maken hebt met aanloopproblemen, zijn de reacties uit de markt overwegend positief. Het aanmelden van webwinkels vroeg wat extra tijd, omdat zij moeten beschikken over een contract met de betreffende bank, maar alle partijen hebben dit gezamenlijk snel opgelost. We verwachten dat iDEAL een belangrijke plek tussen andere betaalmogelijkheden zal innemen”, concludeert De Caluwe.

Copyright © 2004 Ogone

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
Route naar i-Concept
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon

Zoek op trefwoord