i-Concept InternetWorks - Useful webtools - Solid technology      
i-Concept InternetWorks - Useful webtools - Solid technology
Nieuwsbrief Jaargang 11, Najaar 2008
i-Concept nieuws
CRM 4.0 integratie in klantportaal
i-Concept heeft portalsoftware ontwikkeld waarmee informatie uit het populaire Microsoft Dynamics CRM 4.0 beschikbaar wordt voor klanten via een klantenportaal. Het unieke van deze oplossing is dat CRM 4.0 van achter de firewall communiceert met de extern geplaatste portalserver. Deze combinatie van beveiliging en flexibiliteit werd mogelijk dankzij de onderliggende Services Oriented Architecture.
Lees meer »
CRM 4.0 integratie in klantportaal
Task24 Website en Intranet 2.0
In samenwerking met Hottraffic realiseert i-Concept een nieuwe corporate website en een modern intranet voor Task24. Het intranet bevat veel vernieuwende Web 2.0 elementen en zal bijdragen de corporate identity van Task24 intern te versterken en nieuwe samenwerkensvormen mogelijk te maken. Zowel website als intranet worden ontwikkeld met behulp van kant-en-klare modules.
Lees meer »
Task24 Website en Intranet 2.0
Verwey Vastgoed partnerportal
Verwey Vastgoed zet i-Concept portal technologie in om efficienter met huurders, verhuurders, VVE-besturen en overige relaties te communiceren. Elke relatie krijgt via een persoonlijke inlogcode toegang tot de partnerportal, waarin frequent op maat gesneden informatie wordt klaargezet. Verwey Vastgoed bespaart hiermee op de communicatiekosten, voorkomt fouten en boekt tijdwinst.
Lees meer »
Verwey Vastgoed partnerportal
Google phone eind 2008 op de markt
Google heeft van de Amerikaanse telecomtoezichthouder FCC groen licht gekregen om de eerste 'Google-phone' op de markt te laten brengen. Het ziet er naar uit dat fabrikant HTC via T-Mobile de eerste telefoon op de markt brengt met het besturingssysteem Android.
Lees meer »
Google phone eind 2008 op de markt
Consumer portal voor Rabobank activiteiten
De betrokkenheid van haar leden is een zeer belangrijke onderscheidende factor en daarom organiseert de Rabobank geregeld activiteiten om het contact met de leden warm te houden. De afgelopen maanden konden de leden zich via een beveiligde Consumer Portal aanmelden voor tal van activiteiten voor jong en oud.
Lees meer »
Consumer portal voor Rabobank activiteiten
MBO opleider Essenzo uit Gouda kiest voor i-Concept
Afgelopen september startte particuliere MBO opleider Essenzo met de eerste groep studenten MBO niveau 4 commercieel en secretarieel. De methode is vier dagen werkend leren en een dag studie-begeleiding met focus op persoonlijke ontwikkeling. Essenzo koos i-Concept als internetpartner vanwege de snelheid en kwaliteit waarmee ze een compleet onderwijsportaal kunnen opzetten.
Lees meer »
MBO opleider Essenzo uit Gouda kiest voor i-Concept

Corporate Social Networking

Binnen bedrijfsnetwerken worden steeds meer Hyves-achtige social networking applicaties ingezet die ervoor zorgen dat er op nieuwe en innovatieve manieren door werknemers wordt samengewerkt. Deze corporate social networking tools worden vaak met een mooie fantasienaam op een prominente plaats binnen het intranet aangeprezen.

Microsoft noemt het ‘Town Square’, Deloitte ‘D Street’ en IBM ‘Beehive’. Duidelijke interne merkstrategieën om het gebruik onder medewerkers te stimuleren en het als onmisbaar Enterprise 2.0 kantoorgereedschap te positioneren. De inzet is overigens niet beperkt tot de ICT sector. Van overheid, bankwezen, tot productie- en handelsbedrijven. Allerlei soorten werkgevers, veelal met meerdere vestigingen en geografische spreiding, laten werknemers een uitgebreid profiel aanmaken en onderling intensief contact onderhouden op een wijze die we al kennen van Linkedin, Facebook en Myspace.

Deskundigen beweren dat de hele web 2.0 explosie zich uitbreidt van consumenten en studenten naar werknemers en de commerciële wereld. Werknemers zien bedrijfseigen sociale netwerken als een uitbreiding van de werkplek en als methode om contacten met collega’s op te bouwen en te onderhouden.

Meer dan een koffiehoek
Het is inmiddels veel meer dan een elektronisch equivalent van een koffiehoek. Bedrijven beginnen meestal met een sociaal netwerk met als doel werknemers meer betrokken te laten voelen bij het bedrijf maar daar eindigt het zelden. Contacten met collega’s opbouwen wordt steeds gemakkelijker, samenwerking tussen afdelingen wordt intensiever en eenvoudiger, het gevolg is meer innovatie. Collega’s ‘chatten’ niet alleen, ze hebben meetbaar vaker contact met elkaar en overleggen over zaken die het bedrijf beïnvloeden.
Volgens onderzoeksbureau Forrester Research kenmerkt 2008 zich vooral door een snelle toename van het aantal interne sociale bedrijfsnetwerken, hierbij verwijzend naar software suites met sociale netwerk kenmerken.

i-Concept heeft deze trend vroegtijdig zien aankomen en het eigen i-Engine platform aangepast voor corporate social networking doeleinden. Inmiddels wordt deze innovatieve functionaliteit al bij de helft van de nieuwe corporate portals ingezet.

Eerst zien dan geloven? Test het zelf gratis op www.corporateportals.eu en/of vraag een persoonlijk webinar aan.

Albert Bausch
directeur

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T 010-4139444
F 010-4134999
www.i-concept.nl
www.i-engine.nl

i-Concept biedt pragmatische en laagdrempelige internetdiensten en applicaties voor bedrijf en overheid en zet het intranet en portal in als universele entree tot het beheer van websites, agenda´s, relaties, documenten en bedrijfsspecifieke informatiesystemen. De focus is helder: nuttige toepassingen in betrouwbare technologie.

Abonneer u op deze nieuwsbrief. | Lees meer i-Concept nieuwsbrieven.