i-Concept InternetWorks - Useful webtools - Solid technology
i-Concept InternetWorks - Useful webtools - Solid technology
Nieuwsbrief Jaargang 8, voorjaar 2005

Softwaregids.nl de grootste in de Benelux

De Softwaregids is sinds 1999 uitgegroeid tot de grootste, gratis toegankelijke software database in de Benelux. Het is een unieke, branchegerichte (user generated) portal, waarin door middel van gratis productregistraties gegevens over alle softwarepakketten (B2B en B2C) gerubriceerd terug zijn te vinden.
Lees verder »

Sargas Opleidingen lanceert e-Study

Sargas Opleidingen verzorgt opleidingen voor ervaren en pas afgestudeerde hbo'ers en academici en richt zich daarbij op de specifieke eisen die de gemeentelijke en rijksoverheid stelt aan haar medewerkers. In januari 2005 lanceerde Sargas de e-learning dienst e-Study, gebaseerd i-Engine.nl en Studywiser.com technologie van i-Concept.
Lees verder »

i-Concept regelt online payment via Ogone

In april 2005 tekende i-Concept een samenwerkingscontract met het van origine Belgische Ogone, dat in 1996 werd opgericht en inmiddels als één van de europese leiders voor online betalingensdiensten bekend staat.
Lees verder »

Adobe lijft Macromedia in

Adobe heeft medio april 2005 voor ongeveer 3,4 miljard dollar softwaremaker Macromedia overgenomen. In de ogen van de twee softwarebedrijven komt hiermee de wens van veel klanten uit. Die vragen steeds meer om geïntegreerde softwareproducten waarmee zij een breed scala aan content en applicaties kunnen ontwikkelen en beheren.
Lees verder »

Nieuwe Novogen sites, shops en extranets

Het beursgenoteerde farmaconcern Novogen gebruikt i-Engine intranet, extranet, CMS en webshop om de digitale informatievoorziening in goede banen te leiden. Voor de websites is daarvoor onder andere ook een uitgebreide nieuwsbriefmodule in gebruik genomen.
Lees verder »

GGD Postregistratie en Relatiebeheer

De 200 medewerkers van GGD maken uitgebreid gebruik van een op maat gemaakte i-Engine applicatie. Met het onderdeel relatiebeheer kan de GGD snel een selectie relaties (bijv. alle huisartsen in een bepaalde regio) informeren via e-mail, brief, fax en zelfs sms.
Lees verder »

 Inspirerend Brussel
Afgelopen week heb ik mij in Brussel als expert evaluator door honderden pagina's ICT projectvoorstellen geworsteld om vervolgens mee te mogen bepalen welke consortia de miljoenen euro's gaan ontvangen. Wetenschappers en ondernemers van Finland tot Kreta en Bulgarije tot Ierland hebben zichzelf weer overtroffen met gemiddeld 80 pagina's tellende plannen voor hoogwaardige R&D. Taaie kost, soms wat geleuter, maar doorgaans van hoge kwaliteit. Die hoge kwaliteit blijkt echter al jaren niet afdoende om op kop te komen van de wereldranglijst van ICT-innovaties. Critici wijten dat aan de ondergewaardeerde rol van business development in het verlengde van R&D en innovatie. Ofwel, wetenschappelijk onderzoekers stapelen hun gesubsidieerde rapporten netjes in de kast, maar buiten bereik van de marktgerichte ondernemers. Mijn collega evaluatoren uit de wetenschappelijke hoek waren in de beoordelingscommissies steeds in overtal en daarin schuilt wellicht het gelijk van de eerder genoemde critici. Deze ondernemer liet zich daardoor overigens niet uit het veld slaan maar keerde uiterst tevreden huiswaarts. Met genoegen constateerde ik namelijk dat onze succesvolle samenvoeging van Studywiser.com in i-Engine.nl vooruitloopt op de Brusselse R&D objectives: de koppeling van indivueel en organisationeel leren aan kennismanagementsystemen. Met gepaste trots reed ik de Brienennoordbrug over in de wetenschap dat voor die technologische ontwikkeling geen Brusselse euro nodig is geweest.
U kunt deze nieuwsbrief in pdf formaat op www.i-concept.nl downloaden.

Albert F.J. Bausch
algemeen directeuri-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T 010-4139444
F 010-4134999
www.i-concept.nl
www.i-engine.nl

i-Concept biedt pragmatische en laagdrempelige internetdiensten en applicaties voor bedrijf en overheid en zet het intranet in als universele toegangspoort tot het beheer van websites, agenda´s, relaties, documenten en bedrijfsspecifieke informatiesystemen. De focus is helder: nuttige toepassingen in betrouwbare technologie.

Abonneer u op deze nieuwsbrief. | Lees meer i-Concept nieuwsbrieven.