i-Concept

Nieuwsbrief Voorjaar 2021, Jaargang 24

Ruim een jaar na het begin lijkt de Coronacrisis beteugeld en krabbelen we langzaam maar zeker weer op. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Zo bleek het massale digitale thuiswerken verrassende voordelen te hebben voor zowel mens als moeder aarde. Laten we hopen dat die positieve effecten blijvend zullen zijn. Aan de nieuwe klanten van i-Concept zal het niet liggen. In deze nieuwsbrief veel aandacht voor nieuwe praktijkcases en inspiratiebronnen voor gebruikers en beheerders van digitale werkplekken. Weinig tijd of geduld om te lezen? Probeer dan gelijk onze simulatie-omgevingen.. Registratie is niet nodig. Daag ons ook vooral uit met specifieke wensen. Ons digitale maatwerk voor desktop en smartphone is vaak al binnen enkele dagen operationeel en tegen verrassend lage kosten. Vraag vrijblijvend advies via contactformulier, chat of telefoonnummer 010-4139444.

Video-impressie: Sociaal intranet van simulatiebedrijf Sinnovate
Video-impressie: Sociaal intranet van simulatiebedrijf Sinnovate

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Dat geldt zeker voor het redesign van het sociaal intranet van simulatiebedrijf Sinnovate. Bijgaande schermvideo geeft in vogelvlucht een impressie van de estethische en functionele mogelijkheden van een professioneel sociaal intranet. Volledig opgebouwd met modules van het PortalCMS platform en gebruikmakend van de meest moderne front-end technologie. Die combinatie zorgt voor een optimale gebruikerservaring, met minimale beheerdruk en tegen verrassend lage kosten (al vanaf € 650,- per jaar!).

Hoe wiki updates PortalCMS gebruikers inspireren
Hoe wiki updates PortalCMS gebruikers inspireren

Wij helpen onze PortalCMS klanten graag om meer uit hun portal of intranet te halen. Eén manier waarop we dat doen is met de PortalCMS wiki. Deze uitgebreide handleiding staat boordevol instructiemateriaal in tekst, beeld en video waarmee je alle (nieuwe) mogelijkheden leert kennen. Het is voor onze gebruikers handig om regelmatig te grasduinen door de wiki. Naast praktische tips en adviezen word je daar regelmatig verrast met nieuwe nuttige functies. Bekijk zelf bijgaande populaire wiki-onderwerpen als voorbeeld en laat je ook verrassen door de veelzijdigheid van PortalCMS.

Case: Social Intranet voor sierteelt multinational
Case: Social Intranet voor sierteelt multinational

Dit praktijkverhaal betreft een wereldwijd opererend familiebedrijf gespecialiseerd in de sierteelt. Al ruim 50 jaar investeert het bedrijf in innovatie. Voor interne communicatie, kennisdeling en on-boarding werd nog een passende oplossing gezocht. Vanwege de mix van desk en non-desk medewerkers werd gezocht naar een mobile first oplossing. Begin 2021 werd gekozen voor een social intranet toegankelijk via Windows single sign-on en een laagdrempelige smartphone app voor iPhone en Android.

Case: Selfservice- en communicatieportal voor optiekketen
Selfservice- en communicatieportal voor optiekketen

Aan het begin van de tweede Coronagolf besloot de beheerorganisatie van een optiekketen met 6 vestigingen verspreid over de Randstad een selfservice- en communicatieportaal inclusief mobile app voor haar medewerkers in te zetten. Doel is medewerkers hiermee optimaal te bereiken, betrekken en informeren. Via nieuws, blogs, kennisbank en e-learning blijven medewerkers op een corona proof wijze op de hoogte van relevante ontwikkelingen.

Case: Meertalige website voor plantaardige mayo en sauzen
Case: Meertalige website voor plantaardige mayo en sauzen

De produktontwikkelaars achter deze plantaardige en suikervrije mayo hebben een enerverend jaar achter de rug met veel positieve media-aandacht waardoor de mayo en sauzen in steeds meer winkels te koop zijn. Een vliegende start maar niet zonder hard werken. Het bijhouden van de website mag dan geen ondergeschoven kindje worden en dus werd besloten om de website onder te brengen bij i-Concept in het PortalCMS content management systeem.

Over i-Concept

Hét Internet Software Team Voor daadkrachtige directies en managers op zoek naar betaalbare digitale tools voor Kennismanagement, Communicatie en Productiviteit. i-Concept is dè solide en ervaren partner bij internet- en softwareplannen en startte in 1997 als spin-off van de Europese internetpionier Bausch Datacom. De oprichters waren achter de schermen betrokken bij diverse baanbrekende vernieuwingen zoals telebankieren, de eerste online belastingaangifte, de eerste jobsite Intermediair en de eerste e-learning toepassingen van LOI. Het R&D beleid is geënt op de modernste software tegen de laagste total cost of ownership. Het succes en de hoge waardering blijkt uit de grote groep trouwe klanten, met name in kennisintensieve sectoren.

 

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122 - 3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444 - www.iconcept.nl - @iconceptnl
KvK 24294582