De incidentenregistratie module! Bekijk onze bondige uitlegvideo van deze nieuwe handige digitale tool, beschikbaar als smartphone app en web app. Deze module helpt professionals op de werkvloer van bijvoorbeeld productiebedrijven en zorginstellingen om op een snelle en efficiƫnte manier ...

Hoe kies je een optimale naam voor je team, social intranet of medewerker app? Met deze tips en lijstjes ben je daar zo uit.

Wederom een compacte Nederlandstalige samenvatting van het wedstrijdverslag. Onder de 10 winnende intranetteams dit jaar geen nutsbedrijf, maar wel een multinational die maar liefst voor de vierde keer op de lijst prijkt. Lees verder over hun geheim en over interessante trends en best practice. ...

We ontwikkelen al sinds 1997 software in opdracht van organisaties van klein tot groot voor diverse apparaten en op diverse operating systems. Onze ervaren ontwikkelaars zijn gewend aan werken op afstand en staan klaar om bij te springen in uw lopende of nieuwe softwareprojecten. Speciaal in...

Veel werknemers bevalt het thuiswerken verrassend goed. Ze voelen zich vaak gezonder door de ontstane flexibiliteit en gek genoeg ook meer betrokken bij de organisatie. Naast al deze positieve geluiden zijn er ook genoeg onderzoeken die minder optimistisch zijn. Wat buiten elke discussie staat is...

i-Concept bestaat 25 jaar! In een kwart eeuw werkten we aan honderden digitaliseringsprojecten voor 100.000+ gebruikers. Met deze top 25 in willekeurige volgorde bedanken we al onze klanten voor het vertrouwen vanaf 1997 tot nu.

Case: Narrowcasting en digital signage voor Total E&P

Total E&P, Nederlandse dochtermaatschappij van de Franse energiemultinational, vroeg i-Concept om digital signage software te ontwikkelen ter vervanging van het bestaande verouderde tv-systeem. Binnen enkele maanden was de stabiele versie beschikbaar en inmiddels worden in kantoorgebouwen en offshore productielocaties nieuwe smart-tv's geïnstalleerd waarop de locatiespecifieke uitzendingen te zien zullen zijn.

De volledig met Microsoft technologie ontwikkelde software draait op een centrale server binnen het besloten bedrijfsnetwerk en pusht de beelden naar de decentrale smart-tv's op de locaties. Vanuit een zeer intuïtieve beheeromgeving kan de systeembeheerder locaties en daaraan gekoppelde redacteuraccounts invoeren. Per locatie kan de redacteur één of meerdere screens ontwerpen, het eindresultaat dat op de smart-tv zal verschijnen. 

Bij het ontwerp van de screens kan men gebruik maken van bestaande templates of juist blanco beginnen met het invoegen van zogenaamde widgets. Dat zijn venstertjes met informatie in tekst, beeld en geluid, die in de gewenste grootte op de gewenste positie kunnen worden gesleept.

De widgets worden gevoed vanuit een centraal beheerde bibliotheek met foto's en videofragmenten maar ook actuele informatie uit externe bronnen wordt erin betrokken zoals weer- en verkeersinformatie. Ook complexere gegevensbronnen uit de Total backoffice worden benut. Denk daarbij aan automatisch geactualiseerde health & safety berichten en fraai gepresenteerde productiegegevens. Op het niveau van widget en screen kan de ververstijd worden ingesteld. Daardoor kan vanuit systeembeheer "breaking news" worden geforceerd op widgetniveau. Tot slot kunnen screens ook in een carrousel worden geplaatst, waarbij screens dus opeenvolgend worden geladen met een vooraf in te stellen tijdsplanning. 

Efficiency door caching

Waar kantoren doorgaans goed zijn bekabeld, moeten de productiefaciliteiten het vaak doen met WiFi zonder snel internet. Daarom maakt de narrowcasting toepassing optimaal gebruik van lokale opslag in het cache-geheugen van de smart-tv. Met dit efficiënte gebruik van de beschikbare bandbreedte worden tevens haperende beelden voorkomen.

 

Korte doorlooptijd

Ondanks de bijzondere omstandigheden en specifieke applicatiewensen, kon i-Concept in zeer korte tijd een passende maatwerkapplicatie leveren door de jarenlange ervaring en door structureel te kiezen voor technologie op basis van industriestandaarden.

Meer weten?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende en inspirerende webconference.

 

Lees ook

i-Concept bestaat 25 jaar! In een kwart eeuw werkten we aan honderden digitaliseringsprojecten voor 100.000+ gebruikers. Met deze top 25 in willekeurige volgorde bedanken we al onze klanten voor het vertrouwen vanaf 1997 tot nu.

Zoek op trefwoord