Winnende intranets ondersteunen medewerkers bij hybride werken, bevorderen persoonlijke groei en ontwikkeling, zetten AI effectief in en bieden directe aanvullende digitalisering apps aan, dus zonder intranet te hoeven verlaten. Lees hier de compacte Nederlandstalige samenvatting van het...

Hoe kies je een optimale naam voor je team, social intranet of medewerker app? Met deze tips en lijstjes ben je daar zo uit.

Ook bij een optimale bedrijfsvoering blijft er altijd wel wat te wensen. Welke functionaliteit wens jij op de smartphone app voor jouw organisatie? Een mogelijkheid om een auto, werkplek of vergaderruimte te reserveren? Een e-learning of kennisquiz? Een formulier om een nieuwe collega of klant aan...

De incidentenregistratie module! Bekijk onze bondige uitlegvideo van deze nieuwe handige digitalisering app, beschikbaar als smartphone app en web app. Deze app helpt professionals op de werkvloer van bijvoorbeeld productiebedrijven en zorginstellingen om op een snelle en efficiƫnte manier...

In dit artikel leggen we uit wat een selfservice portal voor klanten inhoudt en waarom er op dit moment veel vraag naar is. Daarbij krijg je 5 tips voor het implementeren van een customer self-service strategie en een extra gouden tip om je portal te lanceren voor slechts 650 Euro per jaar.

We ontwikkelen al sinds 1997 software in opdracht van organisaties van klein tot groot voor diverse apparaten en op diverse operating systems. Onze ervaren ontwikkelaars zijn gewend aan werken op afstand en staan klaar om bij te springen in uw lopende of nieuwe softwareprojecten. Speciaal in...

Case: Narrowcasting en digital signage voor Total E&P

Total E&P, Nederlandse dochtermaatschappij van de Franse energiemultinational, vroeg i-Concept om digital signage software te ontwikkelen ter vervanging van het bestaande verouderde tv-systeem. Binnen enkele maanden was de stabiele versie beschikbaar en inmiddels worden in kantoorgebouwen en offshore productielocaties nieuwe smart-tv's geïnstalleerd waarop de locatiespecifieke uitzendingen te zien zullen zijn.

De volledig met Microsoft technologie ontwikkelde software draait op een centrale server binnen het besloten bedrijfsnetwerk en pusht de beelden naar de decentrale smart-tv's op de locaties. Vanuit een zeer intuïtieve beheeromgeving kan de systeembeheerder locaties en daaraan gekoppelde redacteuraccounts invoeren. Per locatie kan de redacteur één of meerdere screens ontwerpen, het eindresultaat dat op de smart-tv zal verschijnen. 

Bij het ontwerp van de screens kan men gebruik maken van bestaande templates of juist blanco beginnen met het invoegen van zogenaamde widgets. Dat zijn venstertjes met informatie in tekst, beeld en geluid, die in de gewenste grootte op de gewenste positie kunnen worden gesleept.

De widgets worden gevoed vanuit een centraal beheerde bibliotheek met foto's en videofragmenten maar ook actuele informatie uit externe bronnen wordt erin betrokken zoals weer- en verkeersinformatie. Ook complexere gegevensbronnen uit de Total backoffice worden benut. Denk daarbij aan automatisch geactualiseerde health & safety berichten en fraai gepresenteerde productiegegevens. Op het niveau van widget en screen kan de ververstijd worden ingesteld. Daardoor kan vanuit systeembeheer "breaking news" worden geforceerd op widgetniveau. Tot slot kunnen screens ook in een carrousel worden geplaatst, waarbij screens dus opeenvolgend worden geladen met een vooraf in te stellen tijdsplanning. 

Efficiency door caching

Waar kantoren doorgaans goed zijn bekabeld, moeten de productiefaciliteiten het vaak doen met WiFi zonder snel internet. Daarom maakt de narrowcasting toepassing optimaal gebruik van lokale opslag in het cache-geheugen van de smart-tv. Met dit efficiënte gebruik van de beschikbare bandbreedte worden tevens haperende beelden voorkomen.

 

Korte doorlooptijd

Ondanks de bijzondere omstandigheden en specifieke applicatiewensen, kon i-Concept in zeer korte tijd een passende maatwerkapplicatie leveren door de jarenlange ervaring en door structureel te kiezen voor technologie op basis van industriestandaarden.

Meer weten?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende en inspirerende webconference.

 

Lees ook

i-Concept bestaat 25 jaar! In een kwart eeuw werkten we aan honderden digitaliseringsprojecten voor 100.000+ gebruikers. Met deze top 25 in willekeurige volgorde bedanken we al onze klanten voor het vertrouwen vanaf 1997 tot nu.

Zoek op trefwoord