i-Concept bestaat 25 jaar! In een kwart eeuw werkten we aan honderden digitaliseringsprojecten voor 100.000+ gebruikers. Met deze top 25 in willekeurige volgorde bedanken we al onze klanten voor het vertrouwen vanaf 1997 tot nu.

Bedrijven hebben nog steeds te maken met de transities die ze moesten doorvoeren rondom werken op afstand. Voortbouwen op effectief identiteitsbeheer is een goed begin, maar welke andere problemen komen er vervolgens op de proppen? Hoe gaan bedrijven hun processen ontwerpen en inrichten voor ...

Veel werknemers bevalt het thuiswerken verrassend goed. Ze voelen zich vaak gezonder door de ontstane flexibiliteit en gek genoeg ook meer betrokken bij de organisatie. Naast al deze positieve geluiden zijn er ook genoeg onderzoeken die minder optimistisch zijn. Wat buiten elke discussie staat is...

De meeste bedrijven waar hybride kan worden gewerkt verwachten deze mengvorm van thuis en op locatie werken te blijven gebruiken. Binnen het grootbedrijf verwachten ondernemers dit vaker dan binnen het midden- en kleinbedrijf (mkb). Verstoringen bij leveranciers, veranderend klantgedrag en...

In het bedrijfsleven geldt Office 365 al een tijdje als de facto-standaard voor e-mail en tekstverwerking en daarmee is ook Sharepoint Online niet meer weg te denken als platform voor collectief documentbeheer. Alle voordelen ten spijt, Sharepoint is voor interne communicatie niet ideaal. Dat ...

Het clich├ębeeld dat je mobiele werkers alleen op luchthavens of in de trein aantreft is al lang achterhaald. Er wordt nu overal mobiel gewerkt, zelfs in kantoorgebouwen. De adoptie van zakelijke mobiele apps is een feit met een groeiend en divers app aanbod. In die diversiteit kan je verschillende...

Case: Narrowcasting en digital signage voor Total E&P

Total E&P, Nederlandse dochtermaatschappij van de Franse energiemultinational, vroeg i-Concept om digital signage software te ontwikkelen ter vervanging van het bestaande verouderde tv-systeem. Binnen enkele maanden was de stabiele versie beschikbaar en inmiddels worden in kantoorgebouwen en offshore productielocaties nieuwe smart-tv's geïnstalleerd waarop de locatiespecifieke uitzendingen te zien zullen zijn.

De volledig met Microsoft technologie ontwikkelde software draait op een centrale server binnen het besloten bedrijfsnetwerk en pusht de beelden naar de decentrale smart-tv's op de locaties. Vanuit een zeer intuïtieve beheeromgeving kan de systeembeheerder locaties en daaraan gekoppelde redacteuraccounts invoeren. Per locatie kan de redacteur één of meerdere screens ontwerpen, het eindresultaat dat op de smart-tv zal verschijnen. 

Bij het ontwerp van de screens kan men gebruik maken van bestaande templates of juist blanco beginnen met het invoegen van zogenaamde widgets. Dat zijn venstertjes met informatie in tekst, beeld en geluid, die in de gewenste grootte op de gewenste positie kunnen worden gesleept.

De widgets worden gevoed vanuit een centraal beheerde bibliotheek met foto's en videofragmenten maar ook actuele informatie uit externe bronnen wordt erin betrokken zoals weer- en verkeersinformatie. Ook complexere gegevensbronnen uit de Total backoffice worden benut. Denk daarbij aan automatisch geactualiseerde health & safety berichten en fraai gepresenteerde productiegegevens. Op het niveau van widget en screen kan de ververstijd worden ingesteld. Daardoor kan vanuit systeembeheer "breaking news" worden geforceerd op widgetniveau. Tot slot kunnen screens ook in een carrousel worden geplaatst, waarbij screens dus opeenvolgend worden geladen met een vooraf in te stellen tijdsplanning. 

Efficiency door caching

Waar kantoren doorgaans goed zijn bekabeld, moeten de productiefaciliteiten het vaak doen met WiFi zonder snel internet. Daarom maakt de narrowcasting toepassing optimaal gebruik van lokale opslag in het cache-geheugen van de smart-tv. Met dit efficiënte gebruik van de beschikbare bandbreedte worden tevens haperende beelden voorkomen.

 

Korte doorlooptijd

Ondanks de bijzondere omstandigheden en specifieke applicatiewensen, kon i-Concept in zeer korte tijd een passende maatwerkapplicatie leveren door de jarenlange ervaring en door structureel te kiezen voor technologie op basis van industriestandaarden.

Meer weten?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende en inspirerende webconference.

 

Lees ook

i-Concept bestaat 25 jaar! In een kwart eeuw werkten we aan honderden digitaliseringsprojecten voor 100.000+ gebruikers. Met deze top 25 in willekeurige volgorde bedanken we al onze klanten voor het vertrouwen vanaf 1997 tot nu.

Zoek op trefwoord