Digitaliseren van bedrijfsprocessen

Digitale transformatie (DX) is de volgende stap in de digitale evolutie van mens, maatschappij en bedrijfsleven en wordt ook wel in een adem met de 4e Industriële Revolutie (4IR) genoemd. In het voorbije decennium zijn hele industrieën in golfbewegingen digitaal getransformeerd, waaronder de entertainment industrie met Spotify en Netflix en de reis-en taxiwereld met AirBnB, Booking.com en Uber. Er zijn maar weinig bedrijfssectoren waar digitale transformatie geen rol speelt. Slimme ondernemers zien DX daarom niet als bedreiging, maar als kans om met een vernieuwd zakenmodel exponentieel beter, sneller en goedkoper te worden dan de concurrentie. Bij Digitale Transformatie gaan een verbeterde klantervaring hand in hand met verhoogde efficiëntie en productiviteit in de organisatie.

i-Concept richt zich met haar expertise en software op kennisintensieve organisaties die digitale transformatie als positieve uitdaging omarmen. Met digitale tools helpen we onze klanten om een moderne digitale organisatie te worden. Een digitale organisatie:

 • ondersteunt de relatie met medewerkers, klanten, leveranciers en andere partijen via digitale netwerken;
 • behaalt maximaal concurrentievoordeel uit de nieuwe kansen van mobiel, social en big data;
 • is ingericht om klanten digitaal te bedienen als vervanging van of aanvulling op traditionele kanalen.


Uit recent onderzoek blijkt dat Digitale Transformatie bij de meeste directievergaderingen al op de agenda staat met als eerste ambitie het verbeteren van de productiviteit en niet zozeer volledige marktdisruptie. De belangrijkste motivatie voor DX blijkt dus veel meer voor de hand te liggen.

De belangrijkste motivatie voor Digitale TransformatieMedewerkers op de werkvloer willen digitale tools om hun tijd nuttiger en efficiënter te besteden.

Top 3 digitale tools waar medewerkers de meest directe productiviteitswinst van verwachten (quick wins):Wereldwijd stijgen de uitgaven aan Digitale Transformatie van $1,2 biljoen in 2017 naar $2 biljoen in 2020.

Van alle digitale transformatie initiatieven mislukt tot wel 70% door verkeerde inkoopkeuzes, slechte samenwerking en gebrekkige integratie.

Bron: IDCGeen onnodige risico's en kosten met Digitale Transformatie in overzichtelijke iteraties


i-Concept faciliteert Digitale Transformatie met betaalbare digitale tools gericht op kennismanagement, communicatie en productiviteit voor de moderne medewerkers.

Kennismanagement

 • Automatische kennisaanwas en -verdieping: relevante posts, blogs, taakverslagen en comments worden met project- en klanttags opgeslagen in de kennisbank.
 • Relevante bedrijfskennis altijd bij de hand: alle content in de kennisbank is op desktop, tablet en smartphone opvraagbaar door de geautoriseerde gebruiker.
 • Nieuwe collega's sneller inwerken: de nieuwe generatie verwacht digitale tools voor persoonlijke ontwikkeling en training.

Communicatie

 • Direct persoonlijk contact via app en web: altijd actuele who-is-who info op desktop en smartphone met directe e-mail-, bel- en chatfunctionaliteit.
 • Efficiënte samenwerking in autonome teams: medewerkers kunnen zelf teams opzetten en beheren voor uiteenlopende doelen zoals OR, kenniskring, project of afdeling.
 • Bottom-up èn Top-Down nieuwsverspreiding: blogs door medewerkers, team nieuwsbrieven, organisatiebrede news digests en alles met comment, review en push functie.

Productiviteit

 • Intuïtieve taak- en tijdregistratie: vanuit je startscherm op desktop en app direct naar je actuele taakoverzicht met gekoppelde timesheet functies.
 • Beoordelen en goedkeuren van taken: als projectleider of taakeigenaar altijd de actuele status per taak en direct je input met controlefunctie invoeren.
 • Dashboard met actuele overzichten: configureer je overzichten zodat je optimale informatie hebt over de tijdbesteding per taak, project en medewerker.

Goed nieuws voor kennisintensieve technische organisaties

Kosten-effectieve digitalisering lukt met dit low-code platform voor digitale oplossingen. Bekijk de video en vraag daarna een gratis digitaal testlab aan.

Lees ook

In deze reeks verhalen uit de praktijk nemen we verkennende intranet project teams mee in een realistische reis van oriƫntatie, leveranciersselectie, intranet implementatie en lancering. Diverse sectoren als zorg en techniek...
Althans dat vindt 62 % van het MKB. Toch heeft hiervan de helft geen idee hoe de digitalisering in hun organisatie door te voeren. Bekijk deze verrassende onderzoeksresultaten.
Direct na aankomst op kantoor je e-mails checken met een kop koffie? Fout begin. Met de 9 tips uit deze infographic leer je wat je moet doen en laten in de eerste 10 minuten van je werkdag. Daarmee geef je je productiviteit een...

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
Route naar i-Concept
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon

Zoek op trefwoord