Narrowcasting software voor Total digital signage

Narrowcasting software voor Total digital signage
Total E&P, Nederlandse dochtermaatschappij van de Franse energiemultinational, vroeg i-Concept om digital signage software te ontwikkelen ter vervanging van het bestaande verouderde tv-systeem. Binnen enkele maanden was de stabiele versie beschikbaar en inmiddels worden in kantoorgebouwen en offshore productielocaties nieuwe smart-tv's geïnstalleerd waarop de locatiespecifieke uitzendingen te zien zullen zijn.

De volledig met Microsoft technologie ontwikkelde software draait op een centrale server binnen het besloten bedrijfsnetwerk en pusht de beelden naar de decentrale smart-tv's op de locaties. Vanuit een zeer intuïtieve beheeromgeving kan de systeembeheerder locaties en daaraan gekoppelde redacteuraccounts invoeren. Per locatie kan de redacteur één of meerdere screens ontwerpen, het eindresultaat dat op de smart-tv zal verschijnen. 

Bij het ontwerp van de screens kan men gebruik maken van bestaande templates of juist blanco beginnen met het invoegen van zogenaamde widgets. Dat zijn venstertjes met informatie in tekst, beeld en geluid, die in de gewenste grootte op de gewenste positie kunnen worden gesleept.

De widgets worden gevoed vanuit een centraal beheerde bibliotheek met foto's en videofragmenten maar ook actuele informatie uit externe bronnen wordt erin betrokken zoals weer- en verkeersinformatie. Ook complexere gegevensbronnen uit de Total backoffice worden benut. Denk daarbij aan automatisch geactualiseerde health & safety berichten en fraai gepresenteerde productiegegevens. Op het niveau van widget en screen kan de ververstijd worden ingesteld. Daardoor kan vanuit systeembeheer "breaking news" worden geforceerd op widgetniveau. Tot slot kunnen screens ook in een carrousel worden geplaatst, waarbij screens dus opeenvolgend worden geladen met een vooraf in te stellen tijdsplanning. 

Efficiency door caching

Waar kantoren doorgaans goed zijn bekabeld, moeten de productiefaciliteiten het vaak doen met WiFi zonder snel internet. Daarom maakt de narrowcasting toepassing optimaal gebruik van lokale opslag in het cache-geheugen van de smart-tv. Met dit efficiënte gebruik van de beschikbare bandbreedte worden tevens haperende beelden voorkomen.

 

Korte doorlooptijd

Ondanks de bijzondere omstandigheden en specifieke applicatiewensen, kon i-Concept in zeer korte tijd een passende maatwerkapplicatie leveren door de jarenlange ervaring en door structureel te kiezen voor technologie op basis van industriestandaarden.

Meer weten?

 

 

 

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Lees ook

Total E&P, Nederlandse dochtermaatschappij van de Franse energiemultinational, vroeg i-Concept om digital signage software te ontwikkelen ter vervanging van het bestaande verouderde tv-systeem. Binnen enkele maanden was de...
Nspyre, een van de grootste technische automatisering dienstverleners in Nederland, lanceert begin oktober haar vernieuwde website. i-Concept adviseerde bij het nieuwe ontwerp en verzorgde de implementatie in het content...
Diverse VVD-sites, waaronder die van Jozias van Aartsen en VVD Rotterdam, zijn volledig ontwikkeld op het PortalCMS platform en worden beheerd via het gebruikersvriendelijke CMS.

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
Route naar i-Concept
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon

Zoek op trefwoord