De incidentenregistratie module! Bekijk onze bondige uitlegvideo van deze nieuwe handige digitale tool, beschikbaar als smartphone app en web app. Deze module helpt professionals op de werkvloer van bijvoorbeeld productiebedrijven en zorginstellingen om op een snelle en efficiƫnte manier ...

Hoe kies je een optimale naam voor je team, social intranet of medewerker app? Met deze tips en lijstjes ben je daar zo uit.

Wederom een compacte Nederlandstalige samenvatting van het wedstrijdverslag. Onder de 10 winnende intranetteams dit jaar geen nutsbedrijf, maar wel een multinational die maar liefst voor de vierde keer op de lijst prijkt. Lees verder over hun geheim en over interessante trends en best practice. ...

We ontwikkelen al sinds 1997 software in opdracht van organisaties van klein tot groot voor diverse apparaten en op diverse operating systems. Onze ervaren ontwikkelaars zijn gewend aan werken op afstand en staan klaar om bij te springen in uw lopende of nieuwe softwareprojecten. Speciaal in...

Veel werknemers bevalt het thuiswerken verrassend goed. Ze voelen zich vaak gezonder door de ontstane flexibiliteit en gek genoeg ook meer betrokken bij de organisatie. Naast al deze positieve geluiden zijn er ook genoeg onderzoeken die minder optimistisch zijn. Wat buiten elke discussie staat is...

i-Concept bestaat 25 jaar! In een kwart eeuw werkten we aan honderden digitaliseringsprojecten voor 100.000+ gebruikers. Met deze top 25 in willekeurige volgorde bedanken we al onze klanten voor het vertrouwen vanaf 1997 tot nu.

275 procent rendement op resultaatbeheer in MBO

275 procent rendement op resultaatbeheer in MBO
Bij 5000 studenten die jaarlijks 3 voortgangsrapporten en 1 examenrapport ontvangen en waar per rapport minimaal 15 minuten tijd bespaard wordt, levert de centrale oplossing al snel een kostenbesparing op van 75.000 Euro op jaarbasis en dus een jaarlijks rendement van 275 %. De enorme voordelen voor studenten en ouders zijn daarbij nog buiten beschouwing gelaten.

Nederland kent ongeveer 500 MBO opleidingen en 40 MBO instellingen. Voor elke opleiding zijn specifieke wettelijke richtlijnen voor de inhoud van de opleiding en de examinering vastgelegd in zogenaamde OER documenten. Die OER-en wijzigen regelmatig, zoals recentelijk de toevoeging van verplichte vakken Nederlands, Engels en rekenen. Met ruim 500.000 MBO studenten in verschillende jaargangen en hun optionele keuzevakken is dus geen enkel voortgangs- en examenrapport gelijk qua inhoud en indeling. Het mag duidelijk zijn dat resultaatbeheer in het MBO een zeer complexe en kostbare aangelegenheid kan zijn.

Praktijkvoorbeeld innovatie in het MBO
Voor een van Nederlands grootste MBO instellingen ontwikkelden we een resultaatbeheer webtoepassing waarmee 5000 studenten gedurende hun studie individuele voortgangs- en examenrapporten ontvangen. De docenten kunnen voor hun specifieke vakken de scores invoeren, per klas en per student. De studenten en de ouders kunnen op elk moment van de dag de laatste stand van de rapporten inzien. Het unieke van deze oplossing is dat de rapporten per opleiding op maat kunnen worden geconfigureerd met scoreopties als "vrije tekst", "cijfer", "onvoldoende of voldoende" en met vrij definieerbare periodes.

Voorheen werd per opleiding speciale resultaatbeheersoftware gebruikt en werden duizenden rapporten in Word of Excel gemaakt. Zeer arbeidsintensief en foutgevoelig.
Het nieuwe centrale resultaatbeheer slaat meerdere vliegen in 1 klap:

  • Één centraal systeem voor tientallen opleidingen en duizenden studenten, met slechts één vaste jaarlijkse kostenpost van omgerekend circa € 1 per rapport.
  • Één consistente wijze van rapportconfiguratie en invoer van resultaten en tegelijkertijd ultieme flexibiliteit in de rapportindeling conform OER.
  • Docenten, studenten en ouders zien altijd dezelfde tijdige rapportupdates.


Bij 5000 studenten die jaarlijks 3 voortgangsrapporten en 1 examenrapport ontvangen en waar per rapport minimaal 15 minuten tijd bespaard wordt, levert de centrale oplossing al snel een kostenbesparing op van € 75.000 op jaarbasis en dus een jaarlijks rendement van 275 %.
De enorme voordelen voor studenten en ouders zijn daarbij nog buiten beschouwing gelaten.

Resultaat: jaarlijks rendement 275% exclusief de voordelen voor studenten en ouders

Meer weten?
Benieuwd naar uw besparingsmogelijkheden in resultaatbeheer met (web)software? Neem contact op en laat ons vrijblijvend uw business case onderzoeken.

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Lees ook

Bij 5000 studenten die jaarlijks 3 voortgangsrapporten en 1 examenrapport ontvangen en waar per rapport minimaal 15 minuten tijd bespaard wordt, levert de centrale oplossing al snel een kostenbesparing op van 75.000 Euro op...

Zoek op trefwoord