LED scherm in je contactlens

LED scherm in je contactlens
Mobiele apparaten als smartphones en tablets werden de afgelopen jaren steeds krachtiger, maar niet meer echt kleiner vanwege het minimaal benodigde formaat van het touch screen. Die belemmering vervalt binnenkort wellicht, want de contactlens met ingebouwde projectie van het computerbeeldscherm komt eraan.

Wetenschappers van de Washington University publiceren in het Journal of Micromechanics and Microengineering een artikel waarin ze beschrijven hoe ze een display in een contactlens laten werken.

Bionische contactlens

Deze opto-electronic contactlenzen bevatten een LED scherm om beelden en teksten weer te geven en een transmitter om draadloos met computer en smartphone te communiceren.

Dit soort lenzen kan in de toekomst worden gebruikt om TV te kijken, e-mails te lezen, op internet te surfen en applicaties te bedienen. Het is ook de optimale interface voor toepassingen als augmented reality. Naar verwachting zal het ook in de gezondheidszorg worden gebruikt, bijvoorbeeld om diabetici rechtstreeks via hun ogen te monitoren.

De velden met een * zijn verplicht

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
Route naar i-Concept
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon

Zoek op trefwoord