Met IPv6 op naar het internet der dingen

Met IPv6 op naar het internet der dingen
De dag 6-6-2012 was voor de echte internet techneuten, nerds en geeks, een gedenkwaardige datum. Het betrof de invoering van IPv6, waarmee het internet een enorme uitbreiding van het aantal IP addressen krijgt. Onze broodroosters, toiletten en schoenen schreeuwen om die uitbreiding...

Het betrof de officiële start van IPv6, waarmee het internet een enorme uitbreiding van het aantal IP addressen krijgt.

Voorheen onder IPv4 kon het internet “slecht” 4 miljard unieke IP adressen aan. Nu hebben we met IPv6 zo’n 340 triljoen triljoen triljoen adressen. Die zullen we nodig hebben, want de verwachting is dat het “internet der dingen” zeer snel werkelijkheid zal worden. Dit betekent dat naast computers ook andere alledaagse objecten zoals TV’s, koelkasten, broodroosters, toiletten, schoenen en tassen straks allemaal hun eigen unieke vaste IP adres zullen krijgen. Het is duidelijk dat je dat niet gaat redden met 4 miljard nummers.

Naast deze kwantitatieve uitbreiding brengt IPv6 ook verbeteringen op het gebied van snelheid en beveiliging.
De invoering van IPv6 was overigens 10 jaar geleden al gepland en op dit moment heeft pas een kwart van de internet service providers deze vernieuwing doorgevoerd.
Zo cruciaal voor de goede werking van het internet is het dus niet, maar naar verwachting zal tegen het einde van 2013 toch iedereen wel zijn overgeschakeld.

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
Route naar i-Concept
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon

Zoek op trefwoord