Slimmer Organiseren - voorbij Het Nieuwe Werken

Slimmer Organiseren - voorbij Het Nieuwe Werken
i-Concept is een van de initiatiefnemers achter SlimmerOrganiseren.com, een netwerkgroep die uitdagingen en oplossingen voor de flexibiliserende arbeidsmarkt en moderne communicatiemiddelen behandelt. Kennisuitwisseling vindt plaats via de site en workshops en gaat verder dan enkel techniek. De focus ligt op de nieuwe ICT wensen en op flexibelere sourcing door organisaties.

i-Concept is een van de initiatiefnemers achter SlimmerOrganiseren.com, een netwerkgroep die uitdagingen en oplossingen voor de flexibiliserende
arbeidsmarkt en moderne communicatiemiddelen behandelt. Kennisuitwisseling vindt plaats via de website en gratis workshops en gaat verder dan pure technische aspecten. De focus ligt op de nieuwe informatie- en communicatiewensen door de veranderende arbeidsmarkt en flexibelere “sourcing” door organisaties. Neem contact op via www.slimmerorganiseren.com voor meer info.

De mensen achtern Slimmer Organiseren zien technologie als een middel en geen doel op zich. De workshops worden op verzoek op locatie georganiseerd. Door de mogelijke kleinschaligheid, circa 15 deelnemers per workshop, is het mogelijk om op inviduele vragen en situaties in te gaan. 

Het Nieuwe Werken (HNW) wordt door velen gedefinieerd als plaats- en tijdonafhankelijk werken. Telewerken bestaat al ruim 20 jaar, sinds de dagen van Bulletin Board Systems, datacommunicatie en VPN en is dus niet meer zo nieuw.

Wel nieuw zijn een flexibiliserende arbeidsmarkt, globalisering, vergrijzing en individualisme/fragmentatie.
Werken voor meerdere werkgevers (soms gelijktijdig), jobhoppen, zelf opdrachtgevers zoeken en zelf bepalen van een carrièrepad zijn gemeengoed.

Steeds meer mensen voelen zich hiertoe aangetrokken en organisaties worden ook meer "bemensd , " met flexwerkers, interimmers, ZZP-ers, etc.
Vooral deze medewerkers willen werken volgens HNW. Technologie moet die nieuwe werksituatie wel gaan ondersteunen en de directie moet leren omgaan met deze nieuwe diverse arbeidsrelaties.
Laten ze deze medewerkers uit de flexibele schil toe tot intranet en kennisbank en worden ze gelijkgesteld aan "de vaste medewerkers"?
Vaak gebruikt men juridische en fiscale argumenten zoals geheimhoudingsverklaring en VAR om dit niet te doen.

Dat is natuurlijk vechten tegen de bierkaai, want de ontwikkeling is niet te stuiten.
Deze directies zouden het juist als kans kunnen beschouwen en de gelegenheid moeten aanpakken om hun organisaties op dit punt te moderniseren.

Ga naar www.slimmerorganiseren.com voor meer informatie, klik hier voor het workshop aanmeldformulier of bel ons op 010-4139444.

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
Route naar i-Concept
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon

Zoek op trefwoord