ColdFusion en het Model-glue framework

ColdFusion en het Model-glue framework
Begin 1997 was i-Concept een ware ColdFusion pionier in Nederland. Aan de keuze voor dit ontwikkelplatform met applicatieserver lagen de gehanteerde ijzeren principes ten grondslag: cross database, cross operating system en voorbereid op XML toepassing. In die tijd durfde geen enkele andere technologieleverancier zo duidelijk te zijn, of ze konden het niet.

Sindsdien heeft ColdFusion een ware zegetocht gemaakt. Je vindt deze webapplicaties terug in eenvoudige webshops, geavanceerde intranettoepassingen, bijna alle EU-sites en zwaar beveiligde online banking systemen. Die zegetocht ging gepaard met overnames. Eerst overgenomen door Macromedia en inmiddels behorend tot Adobe, het op 4 na grootste softwarebedrijf in de wereld en dagelijks bij miljoenen gebruikers op de PC met onder meer Flash en Acrobat (PDF) reader.

Ook de stormen van kritiek door ontwikkelaars, zoals de vermeende gebrekkige objectoriëntatie, zijn prima doorstaan. Sterker nog, ColdFusion kent een van de meest florerende vormen van wereldwijde (ruil)handel van applicatiecomponenten en open source code. Omdat ColdFusion al bijna 4 jaar 100 procent Java gebaseerd is, doet het steeds vaker dienst als J2EE platform. Door de vroege adoptie van de XML standaard is er een voorsprong bij de toepassing van webservices. Als Web 2.0 al bestaat, dan is ColdFusion daar een exponent van.

Enthousiaste tech-talk, maar wat heb je er aan? Welnu, i-Concept surft mee op deze positieve ontwikkeling en gaat het Model-glue framework toepassen op haar webdevelopmentproces. Dit framework predikt het gebruik van OOP (object oriented programming) waardoor de code nog robuuster en beter geschikt voor hergebruik is. Verdere kwaliteitswinst zit in striktere scheidingen in het proces van design en programmeren, waardoor GUI's nog flexibeler op maat van de gebruikers kunnen worden toegesneden. Tot slot zal het gebruik van webservices op een structurele dieper gelegen niveau in de applicaties mogelijk worden, waardoor u als klant de beste functionaliteit op de juiste plek krijgt.

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
Route naar i-Concept
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon

Zoek op trefwoord