Publieke registratieperiode .EU start 7 april

Publieke registratieperiode .EU start 7 april
Vanaf 7 april is het voor iedereen mogelijk een .eu domeinnaam te gaan registreren, mits deze dan nog vrij is natuurlijk.

Vanaf 7 april is het voor iedereen mogelijk een .eu domeinnaam te gaan registreren, mits deze dan nog vrij is natuurlijk. Diverse Internet service providers hebben in het afgelopen halfjaar aangeboden om preregistraties te doen voor zo'n 200 euro per domein. Deze preregistratiefase, heel toepasselijk sunriseperiode genoemd, was bedoeld om organisaties met nationale, Benelux- of Europese merkenrechten extra gelegenheid te bieden om domeinkapers voor te zijn. Helaas zal blijken dat zo'n dure preregistratie geen garantie op succes is. Er zijn immers veel bedrijven in het grote Europa met een bepaalde handelsnaam of een merkrecht die aanspraak maken op eenzelfde domeinnaam. Een Europees merkrecht wint dan van een nationaal gedeponeerde handelsnaam.

Mocht u een .eu domeinnaam willen registreren, controleert u dan eerst even op de officiële EURid site of deze vrij is. Wij kunnen u vervolgens assisteren bij de registratie.

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
Route naar i-Concept
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon

Zoek op trefwoord