Veel werknemers bevalt het thuiswerken verrassend goed. Ze voelen zich vaak gezonder door de ontstane flexibiliteit en gek genoeg ook meer betrokken bij de organisatie. Naast al deze positieve geluiden zijn er ook genoeg onderzoeken die minder optimistisch zijn. Wat buiten elke discussie staat is...

i-Concept bestaat 25 jaar! In een kwart eeuw werkten we aan honderden digitaliseringsprojecten voor 100.000+ gebruikers. Met deze top 25 in willekeurige volgorde bedanken we al onze klanten voor het vertrouwen vanaf 1997 tot nu.

In dit artikel leggen we uit wat een selfservice portal voor klanten inhoudt en waarom er op dit moment veel vraag naar is. Daarbij krijg je 5 tips voor het implementeren van een customer self-service strategie en een extra gouden tip om je portal te lanceren voor slechts 650 Euro per jaar.

De meeste bedrijven waar hybride kan worden gewerkt verwachten deze mengvorm van thuis en op locatie werken te blijven gebruiken. Binnen het grootbedrijf verwachten ondernemers dit vaker dan binnen het midden- en kleinbedrijf (mkb). Verstoringen bij leveranciers, veranderend klantgedrag en...

Bedrijven hebben nog steeds te maken met de transities die ze moesten doorvoeren rondom werken op afstand. Voortbouwen op effectief identiteitsbeheer is een goed begin, maar welke andere problemen komen er vervolgens op de proppen? Hoe gaan bedrijven hun processen ontwerpen en inrichten voor ...

In het bedrijfsleven geldt Office 365 al een tijdje als de facto-standaard voor e-mail en tekstverwerking en daarmee is ook Sharepoint Online niet meer weg te denken als platform voor collectief documentbeheer. Alle voordelen ten spijt, Sharepoint is voor interne communicatie niet ideaal. Dat ...

Europees cloud computing stimuleringsbeleid

Europees cloud computing stimuleringsbeleid
Er komen Europese uniforme regels voor cloud computing waarmee het gebruik van cloud computing door bedrijven gestimuleerd wordt. In 2020 zou dit tot 45 miljard euro aan extra uitgaven voor cloud computing moeten leiden. Daarmee zou de Europese economie met 957 miljard kunnen groeien met 3,8 miljoen banen nieuwe banen.

De hoofdpunten van dit Europese cloud computing stimuleringsbeleid zijn: 

  • Garanderen dat de gebruiker zijn data van de ene cloud naar de andere kan verplaatsen of geheel kan terugtrekken. 
  • EU-certificering van betrouwbare cloudproviders. 
  • Modelcontracten voor cloud computing waarin wettelijke voorwaarden duidelijk zijn vermeld. 
  • Een Europees partnerschap tussen overheid en ict-bedrijfsleven dat de behoeften in de markt inventariseert. Dit geeft Europese ict-bedrijven een voorsprong op de concurrentie, vooral uit de VS.

Deze bovenstaande actiepunten moeten het mogelijk maken dat Europa maximaal profiteert van de potentie van cloud computing. Nu laten veel bedrijven zich nog afschrikken uit vrees voor de veiligheid van hun gegevens of problemen met het overstappen naar een andere provider. De cloudstrategie van de Europese Commissie werd op 27 september 2012 door commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) bekendgemaakt in een toespraak.

‘We moeten Europees denken. Als wij vasthouden aan nationaal beleid met nationale regels, houden wij de cloud gevangen binnen nationale grenzen. Wij zouden onze ambitie niet op die manier moeten insnoeren', aldus Kroes in haar toespraak.

Besparing
Volgens de Europese Commissie is een belangrijk voordeel van cloud computing dat bedrijven geen dure servers of dataopslagsystemen hoeven aan te schaffen en te onderhouden. Volgens 80 procent van de bedrijven die al clouddiensten afnemen bespaart dit tussen 10 en 20 procent op ict-kosten, stelt de commissie. Een op de vijf bedrijven spreekt zelfs van een besparing van meer dan 30 procent. Naast lagere kosten voor ict, spaart cloud computing ook kantoorruimte uit en hebben bedrijven minder ict'ers nodig. 

Bron: Computable

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Lees ook

Nederland en 24 andere EU-lidstaten gaan gezamenlijk hoogwaardige Europese cloudtechnologie stimuleren om een veilig en concurrerend alternatief te bieden voor bestaande Chinese en Amerikaanse cloudleveranciers.
De Nederlandse overheid is gestegen van de vijfde naar de tweede plaats op de wereldwijde eGovernment-lijst van de Verenigde Naties. Alleen Korea doet het nog beter in de tweejaarlijkse Global E-Government Survey.
Er komen Europese uniforme regels voor cloud computing waarmee het gebruik van cloud computing door bedrijven gestimuleerd wordt. In 2020 zou dit tot 45 miljard euro aan extra uitgaven voor cloud computing moeten leiden. Daarmee...
Diverse VVD-sites, waaronder die van Jozias van Aartsen en VVD Rotterdam, zijn volledig ontwikkeld op het PortalCMS platform en worden beheerd via het gebruikersvriendelijke CMS.

Zoek op trefwoord