De Maandplanner module! Bekijk onze bondige uitlegvideo van deze nieuwe handige digitale tool, beschikbaar als smartphone app en web app. Hiermee laat je aan collega's zien op welke dagen je thuis, op kantoor of elders werkt en declareer je tegelijk je onkosten. Je manager controleert, accordeert...

Wederom een compacte Nederlandstalige samenvatting van het wedstrijdverslag. Onder de 10 winnende intranetteams dit jaar geen nutsbedrijf, maar wel een multinational die maar liefst voor de vierde keer op de lijst prijkt. Lees verder over hun geheim en over interessante trends en best practice. ...

We ontwikkelen al sinds 1997 software in opdracht van organisaties van klein tot groot voor diverse apparaten en op diverse operating systems. Onze ervaren ontwikkelaars zijn gewend aan werken op afstand en staan klaar om bij te springen in uw lopende of nieuwe softwareprojecten. Speciaal in...

Veel werknemers bevalt het thuiswerken verrassend goed. Ze voelen zich vaak gezonder door de ontstane flexibiliteit en gek genoeg ook meer betrokken bij de organisatie. Naast al deze positieve geluiden zijn er ook genoeg onderzoeken die minder optimistisch zijn. Wat buiten elke discussie staat is...

i-Concept bestaat 25 jaar! In een kwart eeuw werkten we aan honderden digitaliseringsprojecten voor 100.000+ gebruikers. Met deze top 25 in willekeurige volgorde bedanken we al onze klanten voor het vertrouwen vanaf 1997 tot nu.

In dit artikel leggen we uit wat een selfservice portal voor klanten inhoudt en waarom er op dit moment veel vraag naar is. Daarbij krijg je 5 tips voor het implementeren van een customer self-service strategie en een extra gouden tip om je portal te lanceren voor slechts 650 Euro per jaar.

Intranet en portal snel terugverdiend

Intranet en portal snel terugverdiend
Corporate portals en intranets ondersteunen bedrijfsprocessen, versterken kennisborging en helpen de corporate identity uit te dragen. Helaas halen corporate portals vaak de agenda van het management team niet door hardnekkige misvattingen over terugverdientijd en doorlooptijd. Een gemiste kans, zeker wanneer u zich bedenkt dat zowel terugverdientijd als doorlooptijd steeds zekerder en korter worden. Bijgaand een rekenvoorbeeld ter illustratie.


Opbouw kosten en doorlooptijd

De opbouw van de eenmalige en periodieke kosten van een gemiddeld corporate portal project is redelijk recht toe recht aan.

Eenmalige kosten   Periodieke kosten
Installatie, configuratie en opzet   Applicatie huur en licenties
Ontwerp en grafische werkzaamheden   Onderhoud
Ontwikkelwerkzaamheden en bouw templates   Support (optioneel)
Overleg, planning, advies en ondersteuning  

 


Afhankelijk van de complexiteit, inzet van interne resources en de toegepaste ontwikkelmethodiek varieert de doorlooptijd van 2 weken tot 2 maanden. Dat was in het verleden wel eens anders, waarbij doorlooptijden van een jaar geen uitzondering waren. 

Kosten nader uitgewerkt

Onderstaand treft u een eenvoudig rekenvoorbeeld aan voor een organisatie met 200 medewerkers. In de berekening gaan we uit van 228 werkdagen per jaar en een gemiddelde kostprijs van € 15 per uur voor eigen medewerkers. 

Het geeft een voorzichtige schatting van de kostenbesparingen die haalbaar zijn in het eerste jaar.
Investeren in een corporate portal levert een rendement van maar liefst 284% op in het eerste jaar en explosief toenemend in de jaren daarna.

De moeite waard

Bovenstaand overzicht is slechts een rekenvoorbeeld. Echter, deze rekenoefening is zonder veel fantasie voor elke organisatie te doen en zeker de moeite waard. Ongetwijfeld zal ook dan blijken dat kleine tijdsbesparingen in dagelijkse handelingen voor medewerkers tot enorme kostenbesparingen zullen leiden. In de regel kan een corporate portal al binnen 6 maanden terugverdiend zijn. 

Interesse in de mogelijkheden voor uw organisatie om een eigen corporate portal te realiseren en kosten te besparen?

Neem dan contact op en laat u adviseren.

Lees hier meer over de terugverdientijd van intranets en corporate portals en bekijk checklists en veelgemaakte fouten. 

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Zoek op trefwoord