Winnende intranets ondersteunen medewerkers bij hybride werken, bevorderen persoonlijke groei en ontwikkeling, zetten AI effectief in en bieden directe aanvullende digitalisering apps aan, dus zonder intranet te hoeven verlaten. Lees hier de compacte Nederlandstalige samenvatting van het...

Hoe kies je een optimale naam voor je team, social intranet of medewerker app? Met deze tips en lijstjes ben je daar zo uit.

Ook bij een optimale bedrijfsvoering blijft er altijd wel wat te wensen. Welke functionaliteit wens jij op de smartphone app voor jouw organisatie? Een mogelijkheid om een auto, werkplek of vergaderruimte te reserveren? Een e-learning of kennisquiz? Een formulier om een nieuwe collega of klant aan...

De incidentenregistratie module! Bekijk onze bondige uitlegvideo van deze nieuwe handige digitalisering app, beschikbaar als smartphone app en web app. Deze app helpt professionals op de werkvloer van bijvoorbeeld productiebedrijven en zorginstellingen om op een snelle en efficiƫnte manier...

In dit artikel leggen we uit wat een selfservice portal voor klanten inhoudt en waarom er op dit moment veel vraag naar is. Daarbij krijg je 5 tips voor het implementeren van een customer self-service strategie en een extra gouden tip om je portal te lanceren voor slechts 650 Euro per jaar.

We ontwikkelen al sinds 1997 software in opdracht van organisaties van klein tot groot voor diverse apparaten en op diverse operating systems. Onze ervaren ontwikkelaars zijn gewend aan werken op afstand en staan klaar om bij te springen in uw lopende of nieuwe softwareprojecten. Speciaal in...

Uncle Sam snuffelt in uw data op Amerikaanse Cloud servers

Uncle Sam snuffelt in uw data op Amerikaanse Cloud servers
Amerikaanse overheden mogen ongevraagd in de data snuffelen op cloud servers van Amerikaanse bedrijven zoals Google, Microsoft, Dropbox en Apple. Een oud-medewerker van Microsoft, gespecialiseerd in privacy, waarschuwt Europa en legt uit wat dit betekent.

Voormalig Microsoft privacyadviseur Caspar Bowden gaf onlangs tijdens een privacycongres in Brussel duidelijk inzicht en advies aan het Europese bedrijfsleven.

Door een aanpassing van de Foreign Intelligence Surveillance Act mag in de VS de openbaar aanklager met de baas van het Office of Intelligence Agency toestemming geven om de persoonlijke clouds van politiek verdachte personen in Europa te doorzoeken, zonder bekend te maken wie waarom wordt doorgelicht.

Volgens Bowden sluiten de Europese Unie privacyregels niet aan op de Amerikaanse praktijken. Er zijn nogal wat Amerikaanse bedrijven met clouddiensten die zich op Europa richten: Apple, Amazon, Google, Microsoft, Salesforce, Dropbox om er een paar te noemen.

Het Nederlanse SURFnet heeft een security checklist waarin ook aandacht is voor jurisdictie. Europese bedrijven, maar ook overheids- en onderwijsinstellingen worden dringend geadviseerd om bij hun cloudproviders af te dwingen dat het contract onder Nederlands recht valt met een clausule dat geschillen aan een vaste rechtbank in Nederland moeten worden voorgelegd.

i-Concept adviseert haar relaties graag over dit onderwerp. In de algemene voorwaarden van de cloud services van PortalCMS gelden de bovenstaande voorwaarden en clausules al. Veel Nederlandse organisaties kiezen vaak juist om die reden een Nederlandse cloud leverancier.

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Zoek op trefwoord