Veel werknemers bevalt het thuiswerken verrassend goed. Ze voelen zich vaak gezonder door de ontstane flexibiliteit en gek genoeg ook meer betrokken bij de organisatie. Naast al deze positieve geluiden zijn er ook genoeg onderzoeken die minder optimistisch zijn. Wat buiten elke discussie staat is...

i-Concept bestaat 25 jaar! In een kwart eeuw werkten we aan honderden digitaliseringsprojecten voor 100.000+ gebruikers. Met deze top 25 in willekeurige volgorde bedanken we al onze klanten voor het vertrouwen vanaf 1997 tot nu.

In dit artikel leggen we uit wat een selfservice portal voor klanten inhoudt en waarom er op dit moment veel vraag naar is. Daarbij krijg je 5 tips voor het implementeren van een customer self-service strategie en een extra gouden tip om je portal te lanceren voor slechts 650 Euro per jaar.

De meeste bedrijven waar hybride kan worden gewerkt verwachten deze mengvorm van thuis en op locatie werken te blijven gebruiken. Binnen het grootbedrijf verwachten ondernemers dit vaker dan binnen het midden- en kleinbedrijf (mkb). Verstoringen bij leveranciers, veranderend klantgedrag en...

Bedrijven hebben nog steeds te maken met de transities die ze moesten doorvoeren rondom werken op afstand. Voortbouwen op effectief identiteitsbeheer is een goed begin, maar welke andere problemen komen er vervolgens op de proppen? Hoe gaan bedrijven hun processen ontwerpen en inrichten voor ...

In het bedrijfsleven geldt Office 365 al een tijdje als de facto-standaard voor e-mail en tekstverwerking en daarmee is ook Sharepoint Online niet meer weg te denken als platform voor collectief documentbeheer. Alle voordelen ten spijt, Sharepoint is voor interne communicatie niet ideaal. Dat ...

Uncle Sam snuffelt in uw data op Amerikaanse Cloud servers

Uncle Sam snuffelt in uw data op Amerikaanse Cloud servers
Amerikaanse overheden mogen ongevraagd in de data snuffelen op cloud servers van Amerikaanse bedrijven zoals Google, Microsoft, Dropbox en Apple. Een oud-medewerker van Microsoft, gespecialiseerd in privacy, waarschuwt Europa en legt uit wat dit betekent.

Voormalig Microsoft privacyadviseur Caspar Bowden gaf onlangs tijdens een privacycongres in Brussel duidelijk inzicht en advies aan het Europese bedrijfsleven.

Door een aanpassing van de Foreign Intelligence Surveillance Act mag in de VS de openbaar aanklager met de baas van het Office of Intelligence Agency toestemming geven om de persoonlijke clouds van politiek verdachte personen in Europa te doorzoeken, zonder bekend te maken wie waarom wordt doorgelicht.

Volgens Bowden sluiten de Europese Unie privacyregels niet aan op de Amerikaanse praktijken. Er zijn nogal wat Amerikaanse bedrijven met clouddiensten die zich op Europa richten: Apple, Amazon, Google, Microsoft, Salesforce, Dropbox om er een paar te noemen.

Het Nederlanse SURFnet heeft een security checklist waarin ook aandacht is voor jurisdictie. Europese bedrijven, maar ook overheids- en onderwijsinstellingen worden dringend geadviseerd om bij hun cloudproviders af te dwingen dat het contract onder Nederlands recht valt met een clausule dat geschillen aan een vaste rechtbank in Nederland moeten worden voorgelegd.

i-Concept adviseert haar relaties graag over dit onderwerp. In de algemene voorwaarden van de cloud services van PortalCMS gelden de bovenstaande voorwaarden en clausules al. Veel Nederlandse organisaties kiezen vaak juist om die reden een Nederlandse cloud leverancier.

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Zoek op trefwoord