Winnende intranets ondersteunen medewerkers bij hybride werken, bevorderen persoonlijke groei en ontwikkeling, zetten AI effectief in en bieden directe aanvullende digitalisering apps aan, dus zonder intranet te hoeven verlaten. Lees hier de compacte Nederlandstalige samenvatting van het...

Hoe kies je een optimale naam voor je team, social intranet of medewerker app? Met deze tips en lijstjes ben je daar zo uit.

Ook bij een optimale bedrijfsvoering blijft er altijd wel wat te wensen. Welke functionaliteit wens jij op de smartphone app voor jouw organisatie? Een mogelijkheid om een auto, werkplek of vergaderruimte te reserveren? Een e-learning of kennisquiz? Een formulier om een nieuwe collega of klant aan...

De incidentenregistratie module! Bekijk onze bondige uitlegvideo van deze nieuwe handige digitalisering app, beschikbaar als smartphone app en web app. Deze app helpt professionals op de werkvloer van bijvoorbeeld productiebedrijven en zorginstellingen om op een snelle en efficiƫnte manier...

In dit artikel leggen we uit wat een selfservice portal voor klanten inhoudt en waarom er op dit moment veel vraag naar is. Daarbij krijg je 5 tips voor het implementeren van een customer self-service strategie en een extra gouden tip om je portal te lanceren voor slechts 650 Euro per jaar.

We ontwikkelen al sinds 1997 software in opdracht van organisaties van klein tot groot voor diverse apparaten en op diverse operating systems. Onze ervaren ontwikkelaars zijn gewend aan werken op afstand en staan klaar om bij te springen in uw lopende of nieuwe softwareprojecten. Speciaal in...

Zakelijke sociale netwerken in opmars

Zakelijke sociale netwerken in opmars
Bedrijven zoeken steeds vaker naar geschikte platforms die interne en externe communicatie faciliteren op een wijze zoals een sociaal netwerk dat doet. Volgens onderzoeksbureau Gartner verhogen sociale tools de productiviteit en kwaliteit van het werk.

Sociale media is onder consumenten inmiddels zo ingeburgerd dat de acceptatie van een zakelijke variant snel gerealiseerd is. Steeds meer concepten uit sociale media vinden zo een plek binnen zakelijke intranets. Denk aan profielen, nieuwsfeeds, status updates, fotogalerieën. Bedrijven zoeken daarom naar geschikte platforms die interne maar ook externe communicatie op een aan sociale media gelijkende wijze kunnen inrichten. 

Onderzoeksbureau Gartner meldt dat sociale tools productiviteitsverhogend zijn en de kwaliteit van werk ten goede komen. Sociale media tools maken bijvoorbeeld veel vergaderingen, telefonisch overleg en lange e-mail discussies overbodig. Gartner Analist Jeffrey Mann zegt daarover: “Als ik de timeline van een bepaald project online kan bekijken om huidige ontwikkelingen te zien, hoef ik niet naar een wekelijkse telefonische vergadering te luisteren”.

Gartner voorspelt verder dat binnen drie jaar meer dan de helft van bedrijven over een zakelijk social netwerk zal beschikken. Voor de bedrijfsvoering verwachten zij dat in 30 procent van de gevallen het sociale netwerk een integraal onderdeel zal zijn geworden van de bedrijfsvoering vergelijkbaar met telefoon en e-mail.

Met name (middel)grotere organisaties zullen profiteren van zakelijke sociale netwerken. Deuren die eerder gesloten bleven, worden dankzij sociale netwerken geopend. Samenwerking en kennisdeling worden laagdrempelig en daarmee efficiënter. 

 

Van belang is dat zakelijke sociale tools in de huidige workflow en applicaties van werknemers worden geïntegreerd. Doordat steeds meer applicaties in de cloud draaien ontstaan eerder ongekende integratiemogelijkheden. Denk aan integratie van CRM met klantenportalen of integratie met andere sociale netwerken. 

Meer weten?

Internetsoftware specialist i-Concept is sinds 1997 actief op het gebied van integratie van back-office systemen in universele webomgevingen zoals  intranets of webportals. Meer weten over de mogelijkheden en voordelen voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Zoek op trefwoord