De incidentenregistratie module! Bekijk onze bondige uitlegvideo van deze nieuwe handige digitale tool, beschikbaar als smartphone app en web app. Deze module helpt professionals op de werkvloer van bijvoorbeeld productiebedrijven en zorginstellingen om op een snelle en efficiƫnte manier ...

Hoe kies je een optimale naam voor je team, social intranet of medewerker app? Met deze tips en lijstjes ben je daar zo uit.

Wederom een compacte Nederlandstalige samenvatting van het wedstrijdverslag. Onder de 10 winnende intranetteams dit jaar geen nutsbedrijf, maar wel een multinational die maar liefst voor de vierde keer op de lijst prijkt. Lees verder over hun geheim en over interessante trends en best practice. ...

We ontwikkelen al sinds 1997 software in opdracht van organisaties van klein tot groot voor diverse apparaten en op diverse operating systems. Onze ervaren ontwikkelaars zijn gewend aan werken op afstand en staan klaar om bij te springen in uw lopende of nieuwe softwareprojecten. Speciaal in...

Veel werknemers bevalt het thuiswerken verrassend goed. Ze voelen zich vaak gezonder door de ontstane flexibiliteit en gek genoeg ook meer betrokken bij de organisatie. Naast al deze positieve geluiden zijn er ook genoeg onderzoeken die minder optimistisch zijn. Wat buiten elke discussie staat is...

i-Concept bestaat 25 jaar! In een kwart eeuw werkten we aan honderden digitaliseringsprojecten voor 100.000+ gebruikers. Met deze top 25 in willekeurige volgorde bedanken we al onze klanten voor het vertrouwen vanaf 1997 tot nu.

Zakelijke sociale netwerken in opmars

Zakelijke sociale netwerken in opmars
Bedrijven zoeken steeds vaker naar geschikte platforms die interne en externe communicatie faciliteren op een wijze zoals een sociaal netwerk dat doet. Volgens onderzoeksbureau Gartner verhogen sociale tools de productiviteit en kwaliteit van het werk.

Sociale media is onder consumenten inmiddels zo ingeburgerd dat de acceptatie van een zakelijke variant snel gerealiseerd is. Steeds meer concepten uit sociale media vinden zo een plek binnen zakelijke intranets. Denk aan profielen, nieuwsfeeds, status updates, fotogalerieën. Bedrijven zoeken daarom naar geschikte platforms die interne maar ook externe communicatie op een aan sociale media gelijkende wijze kunnen inrichten. 

Onderzoeksbureau Gartner meldt dat sociale tools productiviteitsverhogend zijn en de kwaliteit van werk ten goede komen. Sociale media tools maken bijvoorbeeld veel vergaderingen, telefonisch overleg en lange e-mail discussies overbodig. Gartner Analist Jeffrey Mann zegt daarover: “Als ik de timeline van een bepaald project online kan bekijken om huidige ontwikkelingen te zien, hoef ik niet naar een wekelijkse telefonische vergadering te luisteren”.

Gartner voorspelt verder dat binnen drie jaar meer dan de helft van bedrijven over een zakelijk social netwerk zal beschikken. Voor de bedrijfsvoering verwachten zij dat in 30 procent van de gevallen het sociale netwerk een integraal onderdeel zal zijn geworden van de bedrijfsvoering vergelijkbaar met telefoon en e-mail.

Met name (middel)grotere organisaties zullen profiteren van zakelijke sociale netwerken. Deuren die eerder gesloten bleven, worden dankzij sociale netwerken geopend. Samenwerking en kennisdeling worden laagdrempelig en daarmee efficiënter. 

 

Van belang is dat zakelijke sociale tools in de huidige workflow en applicaties van werknemers worden geïntegreerd. Doordat steeds meer applicaties in de cloud draaien ontstaan eerder ongekende integratiemogelijkheden. Denk aan integratie van CRM met klantenportalen of integratie met andere sociale netwerken. 

Meer weten?

Internetsoftware specialist i-Concept is sinds 1997 actief op het gebied van integratie van back-office systemen in universele webomgevingen zoals  intranets of webportals. Meer weten over de mogelijkheden en voordelen voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Zoek op trefwoord