Deck Space Management software voor offshore platforms

Deck Space Management software voor offshore platforms
Schaarse ruimte aan boord van offshore platforms voor de productie van gas wordt tijdens onderhoud vaak nog schaarser. Diverse containers met een breed assortiment aan materieel, gereedschap en technische installaties moeten allemaal een passende plek krijgen. De Deck Space Manager wordt enorm ontlast met een software tool waarmee hij in één oogopslag ziet wat waar staat.

Total E&P vroeg i-Concept op basis van het eerder ontwikkelde digital signage software systeem een software tool te maken voor het Deck Space Management op haar tientallen platforms. Het werd de DSM tool.

Slim en flexibel schuiven

De keuze voor de digital signage software als basis voor de DSM tool lijkt niet zo voor de hand liggend. Echter, in beide systemen kunnen beheerders en werkvoorbereiders eenvoudig met drag en drop hun content op de gewenste plaats positioneren. In het geval van de DSM tool vormen de containers de content elementen. Het beginraster wordt dusdanig geconfigureerd dat het precies overeenkomt met de plattegrond van een platform. Daarna wordt het managen van containers kinderspel. De duidelijke weergave van de types container en hun bijbehorende kenmerken, waaronder de locatie van de deuren helpen om werkzaamheden optimaal voor te bereiden. Containers kunnen gestapeld en geroteerd worden weergegeven en per container kunnen notities worden toegevoegd.  Het is een multi-user omgeving, waarbij er bewust maar één persoon tegelijkertijd aan de indeling kan werken.  Het actuele resultaat is altijd raadpleegbaar vanuit het intranet door de gehele organisatie, maar zeker ook op de locatie zelf op grote schermen en op tablets. Uiteraard kan de status ook worden geprint op A5 of A3 formaat.

Slimme aanpak sneller resultaat

De slimme inzet van bestaande technologie heeft enorme efficiëntievoordelen opgeleverd en die blijven niet beperkt tot een kortere doorlooptijd, maar gelden zeker ook voor het beheer en de leertijd. 

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
Route naar i-Concept
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon

Zoek op trefwoord