Integration as a Service

Integration as a Service
Tijdens gesprekken over cloud computing worden de afkortingen SaaS, Paas en IaaS veel gebezigd. Met IaaS werd initieel Infrastructure as a Service bedoeld, maar de uitleg Integration as a Service wint terrein. Wat houdt het precies in?

Cloud computing en software as a service (SaaS) zijn al redelijk ingeburgerde begrippen. PaaS staat voor Platform as a Service en daarmee worden hele ontwikkel- en runtime platforms bedoeld waarmee je SaaS kunt ontwikkelen en aanbieden. Voorbeelden zijn Force.com van CRM aanbieder Salesforce.com en MS Azure van Microsoft. Infrastructure as a Service is inmiddels zo gewoon, er zijn immers nog amper datacenters die niet volledig gevirtualiseerd zijn, dat IaaS steeds meer wordt gebruikt voor het in belang winnende Integration as a Service.

Onderstaande illustratie laat zien aan hoe belangrijk integratie van applicaties van verschillende partijen is, zeker als organisaties steeds meer ICT uit de cloud halen en tegelijkertijd bestaande en nieuwe bedrijfssoftware op eigen servers binnen het eigen netwerk willen blijven gebruiken.

Integration as a Service door i-Concept

Er zijn tal van voorbeelden van Integration as a Service: webshops met actuele productfoto's van een extern gehoste server, online betaaldiensten als Ogone of Sofort en pakketdiensten met track and trace diensten. Allemaal geïntegreerde softwarediensten aangeboden door tussenpartijen. De "Integration as a Service" aanbieder kan dit soort diensten tegelijkertijd aan meerdere klanten leveren zonder belangenconflict, maar wel met een enorm efficiencyvoordeel voor alle betrokkenen.

i-Concept is al sinds 1997 actief op het gebied van integratie van best of breed software in intranet en webportals en heeft voor alle soorten en maten organisaties een betaalbare en passende oplossing met PortalCMS Standaard of PortalCMS Enterprise. Wilt u met cloud computing beginnen, maar met behoud van uw goed functionerende maatwerkpakketten? Geen probleem! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
Route naar i-Concept
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon

Zoek op trefwoord