Veel werknemers bevalt het thuiswerken verrassend goed. Ze voelen zich vaak gezonder door de ontstane flexibiliteit en gek genoeg ook meer betrokken bij de organisatie. Naast al deze positieve geluiden zijn er ook genoeg onderzoeken die minder optimistisch zijn. Wat buiten elke discussie staat is...

i-Concept bestaat 25 jaar! In een kwart eeuw werkten we aan honderden digitaliseringsprojecten voor 100.000+ gebruikers. Met deze top 25 in willekeurige volgorde bedanken we al onze klanten voor het vertrouwen vanaf 1997 tot nu.

In dit artikel leggen we uit wat een selfservice portal voor klanten inhoudt en waarom er op dit moment veel vraag naar is. Daarbij krijg je 5 tips voor het implementeren van een customer self-service strategie en een extra gouden tip om je portal te lanceren voor slechts 650 Euro per jaar.

De meeste bedrijven waar hybride kan worden gewerkt verwachten deze mengvorm van thuis en op locatie werken te blijven gebruiken. Binnen het grootbedrijf verwachten ondernemers dit vaker dan binnen het midden- en kleinbedrijf (mkb). Verstoringen bij leveranciers, veranderend klantgedrag en...

Bedrijven hebben nog steeds te maken met de transities die ze moesten doorvoeren rondom werken op afstand. Voortbouwen op effectief identiteitsbeheer is een goed begin, maar welke andere problemen komen er vervolgens op de proppen? Hoe gaan bedrijven hun processen ontwerpen en inrichten voor ...

In het bedrijfsleven geldt Office 365 al een tijdje als de facto-standaard voor e-mail en tekstverwerking en daarmee is ook Sharepoint Online niet meer weg te denken als platform voor collectief documentbeheer. Alle voordelen ten spijt, Sharepoint is voor interne communicatie niet ideaal. Dat ...

Integration as a Service

Integration as a Service
Tijdens gesprekken over cloud computing worden de afkortingen SaaS, Paas en IaaS veel gebezigd. Met IaaS werd initieel Infrastructure as a Service bedoeld, maar de uitleg Integration as a Service wint terrein. Wat houdt het precies in?

Cloud computing en software as a service (SaaS) zijn al redelijk ingeburgerde begrippen. PaaS staat voor Platform as a Service en daarmee worden hele ontwikkel- en runtime platforms bedoeld waarmee je SaaS kunt ontwikkelen en aanbieden. Voorbeelden zijn Force.com van CRM aanbieder Salesforce.com en MS Azure van Microsoft. Infrastructure as a Service is inmiddels zo gewoon, er zijn immers nog amper datacenters die niet volledig gevirtualiseerd zijn, dat IaaS steeds meer wordt gebruikt voor het in belang winnende Integration as a Service.

Onderstaande illustratie laat zien aan hoe belangrijk integratie van applicaties van verschillende partijen is, zeker als organisaties steeds meer ICT uit de cloud halen en tegelijkertijd bestaande en nieuwe bedrijfssoftware op eigen servers binnen het eigen netwerk willen blijven gebruiken.

Integration as a Service door i-Concept

Er zijn tal van voorbeelden van Integration as a Service: webshops met actuele productfoto's van een extern gehoste server, online betaaldiensten als Ogone of Sofort en pakketdiensten met track and trace diensten. Allemaal geïntegreerde softwarediensten aangeboden door tussenpartijen. De "Integration as a Service" aanbieder kan dit soort diensten tegelijkertijd aan meerdere klanten leveren zonder belangenconflict, maar wel met een enorm efficiencyvoordeel voor alle betrokkenen.

i-Concept is al sinds 1997 actief op het gebied van integratie van best of breed software in intranet en webportals en heeft voor alle soorten en maten organisaties een betaalbare en passende oplossing met PortalCMS Standaard of PortalCMS Enterprise. Wilt u met cloud computing beginnen, maar met behoud van uw goed functionerende maatwerkpakketten? Geen probleem! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Zoek op trefwoord