Winnende intranets ondersteunen medewerkers bij hybride werken, bevorderen persoonlijke groei en ontwikkeling, zetten AI effectief in en bieden directe aanvullende digitalisering apps aan, dus zonder intranet te hoeven verlaten. Lees hier de compacte Nederlandstalige samenvatting van het...

Hoe kies je een optimale naam voor je team, social intranet of medewerker app? Met deze tips en lijstjes ben je daar zo uit.

Ook bij een optimale bedrijfsvoering blijft er altijd wel wat te wensen. Welke functionaliteit wens jij op de smartphone app voor jouw organisatie? Een mogelijkheid om een auto, werkplek of vergaderruimte te reserveren? Een e-learning of kennisquiz? Een formulier om een nieuwe collega of klant aan...

De incidentenregistratie module! Bekijk onze bondige uitlegvideo van deze nieuwe handige digitalisering app, beschikbaar als smartphone app en web app. Deze app helpt professionals op de werkvloer van bijvoorbeeld productiebedrijven en zorginstellingen om op een snelle en efficiƫnte manier...

In dit artikel leggen we uit wat een selfservice portal voor klanten inhoudt en waarom er op dit moment veel vraag naar is. Daarbij krijg je 5 tips voor het implementeren van een customer self-service strategie en een extra gouden tip om je portal te lanceren voor slechts 650 Euro per jaar.

We ontwikkelen al sinds 1997 software in opdracht van organisaties van klein tot groot voor diverse apparaten en op diverse operating systems. Onze ervaren ontwikkelaars zijn gewend aan werken op afstand en staan klaar om bij te springen in uw lopende of nieuwe softwareprojecten. Speciaal in...

Enterprise Application Integration en SOA

Enterprise Application Integration en SOA
i-Concept heeft zich in de afgelopen 11 jaar ontwikkeld tot een solide technologiepartner voor organisaties die hun website en intranet wilden verbinden met bestaande of nieuwe software. Voor de koppeling van deze systemen is een softwarematige tussenschakel nodig die tot voor kort steevast middleware werd genoemd. Tegenwoordig wordt vaker de term enterprise application integration gehanteerd.

i-Concept heeft zich in de afgelopen 11 jaar ontwikkeld tot een solide (internet)technologiepartner voor organisaties die hun website en intranet wilden verbinden met bestaande of nieuwe bedrijfstoepassingen. Voor de koppeling van deze systemen is een softwarematige tussenschakel nodig die tot voor een aantal jaren steevast middleware werd genoemd.

Enterprise Application Integration
Tegenwoordig wordt de meer betekenisvolle term Enterprise Application Integration (EAI) gehanteerd. Het principe blijft hetzelfde: EAI heeft tot doel om een grote variatie aan bedrijfsapplicaties van diverse softwareleveranciers op servers op meerdere locaties te laten samenwerken. Het samenwerken gaat vaak gepaard met het doorgeven van berichten met informatie van de ene server naar de andere. De XML taal die de servers daarbij onderling spreken is te beschouwen als het Esperanto onder computers. EAI gedijt het best in Service Oriented Architectures (SOA)SOA kan bijna als een technologische religie worden beschouwd. Het revolutionaire van dit architectuurmodel is dat het onderscheid maakt tussen softwarematige componenten die diensten aanbieden en componenten die de onderlinge informatie-uitwisseling regelen. Veel maatwerksoftwarebedrijven hebben hier lang op gewacht omdat ze nu hun specifieke software op een structurele en gecontroleerde wijze als een service kunnen aanbieden.  

Vanzelfsprekend eigenen alle grote softwarebedrijven zich graag de hoofdrol van tussenschakel toe. Immers, hoe meer invloed je op de processen kan uitoefenen, deste afhankelijker je je klanten kunt maken van jouw software. Zo is er Microsoft BizTalk, IBM's Websphere/M, Oracle SOA/ESB suite en pusht Sun de Java Composite Application Platform Suite (Java CAPS).

Het paradoxale is dat alle bovengenoemde partijen met de ondersteuning van Service Oriented Architecture impliciet ook hun software-omgevingen open zetten voor derden.

Het is onmiskenbaar een goede zaak voor de gehele software-industrie en voor de gebruikers omdat hiermee oneigenlijke machtsposities worden geneutraliseerd. Slimme specifieke software kan hiermee in de vorm van Software as a Service worden geleverd tot aan de voordeur van de klant en daar wordt vaak de enterprise portal mee bedoeld. Als organisaties inmiddels nog geen intranet of portal hebben ingericht, dan levert i-Concept zo'n voorziening er graag bij. Want ondanks de hosannastemming over EAI, SOA, SaaS en portal, uiteindelijk blijven het slechts de middelen om een bedrijfsmatig doel te bereiken. 

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Zoek op trefwoord