275 procent rendement op resultaatbeheer in MBO

275 procent rendement op resultaatbeheer in MBO
Bij 5000 studenten die jaarlijks 3 voortgangsrapporten en 1 examenrapport ontvangen en waar per rapport minimaal 15 minuten tijd bespaard wordt, levert de centrale oplossing al snel een kostenbesparing op van 75.000 Euro op jaarbasis en dus een jaarlijks rendement van 275 %. De enorme voordelen voor studenten en ouders zijn daarbij nog buiten beschouwing gelaten.

Nederland kent ongeveer 500 MBO opleidingen en 40 MBO instellingen. Voor elke opleiding zijn specifieke wettelijke richtlijnen voor de inhoud van de opleiding en de examinering vastgelegd in zogenaamde OER documenten. Die OER-en wijzigen regelmatig, zoals recentelijk de toevoeging van verplichte vakken Nederlands, Engels en rekenen. Met ruim 500.000 MBO studenten in verschillende jaargangen en hun optionele keuzevakken is dus geen enkel voortgangs- en examenrapport gelijk qua inhoud en indeling. Het mag duidelijk zijn dat resultaatbeheer in het MBO een zeer complexe en kostbare aangelegenheid kan zijn.

Praktijkvoorbeeld innovatie in het MBO
Voor een van Nederlands grootste MBO instellingen ontwikkelden we een resultaatbeheer webtoepassing waarmee 5000 studenten gedurende hun studie individuele voortgangs- en examenrapporten ontvangen. De docenten kunnen voor hun specifieke vakken de scores invoeren, per klas en per student. De studenten en de ouders kunnen op elk moment van de dag de laatste stand van de rapporten inzien. Het unieke van deze oplossing is dat de rapporten per opleiding op maat kunnen worden geconfigureerd met scoreopties als "vrije tekst", "cijfer", "onvoldoende of voldoende" en met vrij definieerbare periodes.

Voorheen werd per opleiding speciale resultaatbeheersoftware gebruikt en werden duizenden rapporten in Word of Excel gemaakt. Zeer arbeidsintensief en foutgevoelig.
Het nieuwe centrale resultaatbeheer slaat meerdere vliegen in 1 klap:

  • Één centraal systeem voor tientallen opleidingen en duizenden studenten, met slechts één vaste jaarlijkse kostenpost van omgerekend circa € 1 per rapport.
  • Één consistente wijze van rapportconfiguratie en invoer van resultaten en tegelijkertijd ultieme flexibiliteit in de rapportindeling conform OER.
  • Docenten, studenten en ouders zien altijd dezelfde tijdige rapportupdates.


Bij 5000 studenten die jaarlijks 3 voortgangsrapporten en 1 examenrapport ontvangen en waar per rapport minimaal 15 minuten tijd bespaard wordt, levert de centrale oplossing al snel een kostenbesparing op van € 75.000 op jaarbasis en dus een jaarlijks rendement van 275 %.
De enorme voordelen voor studenten en ouders zijn daarbij nog buiten beschouwing gelaten.

Resultaat: jaarlijks rendement 275% exclusief de voordelen voor studenten en ouders

Meer weten?
Benieuwd naar uw besparingsmogelijkheden in resultaatbeheer met (web)software? Neem contact op en laat ons vrijblijvend uw business case onderzoeken.

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Lees ook

Bij 5000 studenten die jaarlijks 3 voortgangsrapporten en 1 examenrapport ontvangen en waar per rapport minimaal 15 minuten tijd bespaard wordt, levert de centrale oplossing al snel een kostenbesparing op van 75.000 Euro op...

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
Route naar i-Concept
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon

Zoek op trefwoord