Zakelijke sociale netwerken in opmars

Zakelijke sociale netwerken in opmars
Bedrijven zoeken steeds vaker naar geschikte platforms die interne en externe communicatie faciliteren op een wijze zoals een sociaal netwerk dat doet. Volgens onderzoeksbureau Gartner verhogen sociale tools de productiviteit en kwaliteit van het werk.

Sociale media is onder consumenten inmiddels zo ingeburgerd dat de acceptatie van een zakelijke variant snel gerealiseerd is. Steeds meer concepten uit sociale media vinden zo een plek binnen zakelijke intranets. Denk aan profielen, nieuwsfeeds, status updates, fotogalerieën. Bedrijven zoeken daarom naar geschikte platforms die interne maar ook externe communicatie op een aan sociale media gelijkende wijze kunnen inrichten. 

Onderzoeksbureau Gartner meldt dat sociale tools productiviteitsverhogend zijn en de kwaliteit van werk ten goede komen. Sociale media tools maken bijvoorbeeld veel vergaderingen, telefonisch overleg en lange e-mail discussies overbodig. Gartner Analist Jeffrey Mann zegt daarover: “Als ik de timeline van een bepaald project online kan bekijken om huidige ontwikkelingen te zien, hoef ik niet naar een wekelijkse telefonische vergadering te luisteren”.

Gartner voorspelt verder dat binnen drie jaar meer dan de helft van bedrijven over een zakelijk social netwerk zal beschikken. Voor de bedrijfsvoering verwachten zij dat in 30 procent van de gevallen het sociale netwerk een integraal onderdeel zal zijn geworden van de bedrijfsvoering vergelijkbaar met telefoon en e-mail.

Met name (middel)grotere organisaties zullen profiteren van zakelijke sociale netwerken. Deuren die eerder gesloten bleven, worden dankzij sociale netwerken geopend. Samenwerking en kennisdeling worden laagdrempelig en daarmee efficiënter. 

 

Van belang is dat zakelijke sociale tools in de huidige workflow en applicaties van werknemers worden geïntegreerd. Doordat steeds meer applicaties in de cloud draaien ontstaan eerder ongekende integratiemogelijkheden. Denk aan integratie van CRM met klantenportalen of integratie met andere sociale netwerken. 

Meer weten?

Internetsoftware specialist i-Concept is sinds 1997 actief op het gebied van integratie van back-office systemen in universele webomgevingen zoals  intranets of webportals. Meer weten over de mogelijkheden en voordelen voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
Route naar i-Concept
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon

Zoek op trefwoord