Portal voor beveiliging van PDA en Smartphone

Portal voor beveiliging van PDA en Smartphone
Dagelijks laten honderden mensen hun PDA, smartphone of USB-stick achter in trein, taxi of huurauto. Een zeer populair onderwerp in de media, zeker als er vertrouwelijke informatie van publieke en bekende organisaties op straat terecht komt. i-Concept ontwikkelde voor VeiligMobiel.com de portaaltechnologie waarmee organisaties efficient de beveiliging van hun mobiele apparaten kunnen organiseren.

Dagelijks laten honderden mensen hun PDA, smartphone of USB-stick achter in trein, taxi of huurauto. Een zeer populair onderwerp in de media, zeker als er vertrouwelijke informatie van publieke en bekende organisaties op straat terecht komt.

i-Concept ontwikkelde voor VeiligMobiel.com de portaaltechnologie waarmee organisaties van MKB tot multinational efficient de beveiliging van hun mobiele apparaten kunnen organiseren. PDA’s en smartphones worden voorzien van een ‘shield’ dat bij verlies of diefstal op afstand via de portal geactiveerd kan worden en dus beschermt tegen misbruik. Er is inmiddels een aantal pilotprojecten succesvol afgerond, onder meer bij leden van de Tweede Kamer en enkele grote telecom providers. Naar verwachting zullen de laatstgenoemde partijen snel hun eigen "white label" portals gaan lanceren.

Veiligmobiel.com beveiliging voor PDA en Smartphone

De Veiligmobieldienst controleert op ongeoorloofde toepassingen en voorziet in PIN-toegangsbeveiliging. De service integreert gegevensversleuteling van persoonlijke informatie op apparaat en geheugenkaart met geavanceerde verificatie en toegangscontrole. Bij verlies of diefstal kan VeiligMobiel het apparaat op afstand onklaar maken zodat de persoonlijke informatie niet ongewenst op straat terecht komt.
De toegepaste portaltechnologie is gebaseerd op de bewezen krachtige i-Engine modules van i-Concept. Een derde partner is Fox-IT (bekend als hofleverancier voor encryptie en beveiligingsoplossingen voor overheid en defensie) die de hosting verzorgt. Dit gebeurt uiteraard op het hoogst mogelijke beveiligingsniveau in het eigen datacenter in Delft. Het succes van de pilotprojecten heeft de ontwikkelingen in een stroomversnelling gebracht. wijzen erop dat de technologie een groot succes is. Zo is met succes een pilot gedraaid met de leden van de tweede kamer. Bij diverse grote telecom providers draaien inmiddels ook pilots waarna deze gebundelde i-engine en veiligmobiel technologie white-label verder zal worden uitgerold. Grote kans dat u binnenkort dus op uw telefoon ook onze solide technologie tegen zal komen!

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
Route naar i-Concept
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon

Zoek op trefwoord