Strategische waarde van een alumniportal

Strategische waarde van een alumniportal
Mocht u denken dat alleen universiteiten en hogescholen alumnibeleid hebben, dan vergist u zich. Ook bedrijven stimuleren medewerkers om contact te houden met excollega?s en wetenswaardigheden uit te wisselen over vakgebied en (ex)werkgever. Gebeurde dit voorheen vooral op netwerkborrels en evenementen van de HR-afdeling, tegenwoordig wordt ook hier succesvol portaaltechnologie toegepast.

Mocht u denken dat alleen universiteiten en hogescholen alumnibeleid hebben, dan vergist u zich. Ook bedrijven stimuleren medewerkers steeds meer om contact te houden met excollega’s en wetenswaardigheden uit te wisselen over vakgebied en (ex)werkgever.

Gebeurde dit voorheen vooral tijdens netwerkborrels en evenementen van de HR-afdeling, tegenwoordig wordt ook hier succesvol portaaltechnologie toegepast. Het werkt simpel en effectief. De organisatie nodigt (ex)medewerkers vrijblijvend uit om in de alumniportal te registreren, waarna er op diverse momenten in de toekomst kansen ontstaan om de banden weer aan te halen. Dat kan uitmonden in een hernieuwd arbeidscontract, maar ook in een nieuwe klant- of leverancierrelatie. Meer bewijzen van strategische waarde vindt u op www.alumniportal.eu, waar u vrijblijvend uw eigen alumniportal kunt opzetten.

i-Concept bouwt en beheert al jaren netwerksites voor universiteiten en studieverenigingen. Eind vorig jaar werd de nieuwe versie van Reverso.nu, alumnisite van Hogeschool Rotterdam opgeleverd, waarvan u hieronder een schermvoorbeeld ziet.

 

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
Route naar i-Concept
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon

Zoek op trefwoord