Toepassing van QR codes voor uw organisatie

Toepassing van QR codes voor uw organisatie
Mobiel internet stimuleert de toepassing van QR codes. Deze in 1994 ontwikkelde tweedimensionale variant op de streepjescode werd door Toyota gebruikt om auto-onderdelen te identificeren. De QR code wordt nu op steeds meer producten geplakt om mensen met smartphone of webcam met 1 klik naar een gepersonaliseerde webpagina te leiden.
Nieuwe toepassingen en impulsen
Recent startte Communicatie en adviesbureau Omnisense een campagne om QR codes nog verder te promoten. Een prijsvraag daagt de markt uit om nieuwe toepassingsmogelijkheden te bedenken. Verschillende bedrijven doen al veel met tweedimensionale codes. 
DPI Animation House bijvoorbeeld haalde deze week het nieuws met een QR code op een TNT postzegel. Als de gebruiker de postzegel voor de webcam houdt, kan deze met behulp van augmented reality extra visuele informatie uit de postzegel halen.
Een projectontwikkelaar gebruikte een QR code op een reclamebord in Leiden. Vergelijkingssites zoals die van Kieskeurig.nl gebruiken de techniek om consumenten met de smartphone in de winkel direct te laten zien of en waar producten goedkoper zijn. Door de steeds groter wordende groep smartphonegebruikers, groeien ook de toepassingsmogelijkheden. QR code readers zijn inmiddels vrij beschikbaar in App stores van alle smartphone leveranciers.
Zakelijke toepassingen
Voor de zakelijke markt voorzien wij bij i-Concept ook interessante nieuwe toepassingen van QR Codes. Te denken valt bijvoorbeeld aan het toepassen van QR codes om secure toegang te krijgen tot mobiele versies van onze webportalen. Hierbij kan de gebruiker met de eigen smartphone een persoonlijke QR code scannen en wordt er automatisch een unieke link geopend waarmee de gebruiker in de portal inlogt.
Voordeel van een dergelijke App in combinatie met QR codes, is dat gebruikers geen losse dure tokens meer nodig hebben en gemakkelijk en snel kunnen inloggen. Een toepassing van reeds bestaande technieken, maar veel goedkoper.
Wilt u meer weten over QR codes of heeft u een idee voor toepassing die u met ons wilt bespreken? Neem contact op of scan de QR code linksboven in deze pagina.

 

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
Route naar i-Concept
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon

Zoek op trefwoord