Google mashup voor Hotellive

Google mashup voor Hotellive
In de afgelopen maanden ontwikkelde i-Concept voor Republicom de Google-Mashup Hotellive. Hotelgasten krijgen hiermee draadloos toegang tot internet en zien in de startportal wat er in de buurt te beleven is. i-Concept gebruikte de Google ontwikkeltools om de i-Engine CRM database uit te breiden met gegevens over lokaties en afstanden op basis van GPS coördinaten. Campings en havens volgen.

In de afgelopen maanden ontwikkelde i-Concept voor Republicom de Google-Mashup Hotellive. Met deze dienst kunnen hotels hun wifi-hotspot dienst verrijken met location based services en content. Gasten krijgen draadloos toegang tot internet en zien in de startportal wat er in de buurt te beleven is. i-Concept gebruikte de Google ontwikkeltools om de i-Engine CRM database uit te breiden met gegevens over lokaties en afstanden op basis van GPS coördinaten. Soortgelijke diensten voor campings en havens volgen later dit jaar.

Een groot voordeel van internet is dat mensen eenvoudig en snel informatie kunnen opvragen via een van de grote zoekmachines, zoals Google, Ilse of Yahoo. Wat echter minstens een even groot nadeel is, is dat een groot gedeelte van de getoonde informatie niet relevant is. Dit omdat de geografische en demografische kenmerken van degene die de informatie zoekt niet overeenkomt met de getoonde informatie. Daarnaast nodigt de hoeveelheid getoonde resultaten niet uit om deze op uw gemak te bekijken. De zoekopdracht Cafe + Rotterdam levert bij Google al snel 1.500.000 hits op.

Speciaal voor de Hotelbranche heeft Republicom een platform gecreëerd waar de gasten terecht kunnen voor relevante informatie over de locatie en de omgeving. Uitgangspunten bij het samenstellen van het platform vormen de demografische en geografische kenmerken van de gebruiker en de omgeving. Op deze manier genereert het platform nagenoeg alleen relevante informatie.

Naast informatie over de locatie en de omgeving, biedt het platform de mogelijkheid voor communicatie tussen de gasten en het hotel.
Op de website www.hotellive.nl vindt u een uitgebreide omschrijving van hetgeen het platform kan betekenen voor het hotel en de gasten.

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
Route naar i-Concept
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon

Zoek op trefwoord