Winnende intranets ondersteunen medewerkers bij hybride werken, bevorderen persoonlijke groei en ontwikkeling, zetten AI effectief in en bieden directe aanvullende digitalisering apps aan, dus zonder intranet te hoeven verlaten. Lees hier de compacte Nederlandstalige samenvatting van het...

Hoe kies je een optimale naam voor je team, social intranet of medewerker app? Met deze tips en lijstjes ben je daar zo uit.

Ook bij een optimale bedrijfsvoering blijft er altijd wel wat te wensen. Welke functionaliteit wens jij op de smartphone app voor jouw organisatie? Een mogelijkheid om een auto, werkplek of vergaderruimte te reserveren? Een e-learning of kennisquiz? Een formulier om een nieuwe collega of klant aan...

De incidentenregistratie module! Bekijk onze bondige uitlegvideo van deze nieuwe handige digitalisering app, beschikbaar als smartphone app en web app. Deze app helpt professionals op de werkvloer van bijvoorbeeld productiebedrijven en zorginstellingen om op een snelle en efficiƫnte manier...

In dit artikel leggen we uit wat een selfservice portal voor klanten inhoudt en waarom er op dit moment veel vraag naar is. Daarbij krijg je 5 tips voor het implementeren van een customer self-service strategie en een extra gouden tip om je portal te lanceren voor slechts 650 Euro per jaar.

We ontwikkelen al sinds 1997 software in opdracht van organisaties van klein tot groot voor diverse apparaten en op diverse operating systems. Onze ervaren ontwikkelaars zijn gewend aan werken op afstand en staan klaar om bij te springen in uw lopende of nieuwe softwareprojecten. Speciaal in...

7 Tips voor de nieuwbakken thuiswerker

7 Tips voor de nieuwbakken thuiswerker
Voor sommigen zijn termen als digitale werkplek en thuiswerken al jaren gesneden koek. De Corona-crisis confronteert nu opeens een hele nieuwe groep mensen met deze manier van werken. Zeven tips waar deze nieuwe thuiswerkers rekening mee moeten houden.

De Wet Flexibel Werken geldt vanaf begin 2016 en heeft ten doel om thuiswerken te bevorderen als middel om flexibeler te werken. Werknemers die willen thuiswerken, hebben het recht om daar een officieel verzoek voor in te dienen. De wet verplicht werkgevers niet tot het bieden van thuiswerkregelingen maar men moet het verzoek wel serieus overwegen. Door de Corona-crisis zijn de rollen juist omgedraaid. Werkgevers zijn gebaat bij gemotiveerde thuiswerkers.

Nieuwbakken thuiswerkers maken met deze tips een vliegende start en willen waarschijnlijk nooit meer terug naar 5 kantoordagen.

1. Houd je normale werkritme aan

Begin je thuiswerkdag fris, fruitig en aangekleed en hanteer dezelfde starttijd als bij een kantoordag. Zorg dus ook dat je voor die tijd ontbeten hebt.

2. Onderhoud vaste contactmomenten met collega’s en leidinggevende

Houd per dag twee vaste contactmomenten aan voor kort werkoverleg met je team en manager via bijvoorbeeld Skype. Verwaarloos je collega’s niet en onderhoud ook geregeld informeel persoonlijk contact met je collega’s.

3. Optimaliseer je productiviteit en stem je taken af op het moment van de dag

Ben je een ochtendmens? Gebruik dan dat dagdeel voor je meest productieve werkuren voor bijvoorbeeld schrijven, creatief denken, vormgeven of problemen oplossen. Bewaar de andere taken dan voor de middag.

4. Richt je werkplek in voor jouw soort thuiswerk en vergeet de ergonomie niet

Elke thuiswerker is uniek en het is belangrijk je eigen werkplek optimaal in te richten voor je eigen werksituatie. Gebruik daarbij je gezonde verstand in combinatie met algemene richtlijnen. Ga je een hele dag typen? Dan is een ergonomische werkplek met de juiste stoel, toetsenbord en scherm zeker aan te raden. Werk je thuis om creatieve ingevingen op te doen? Dan kan je met een tablet op je sofa uitstekend uit de voeten.

5. Maak afspraken over taakverdelingen en gestructureerd overleg

Verdeel je verantwoordelijkheden binnen je team en maak daarbij bewuste keuzes zonder op flexibiliteit in te leveren. Organiseer je werk waar dat kan bewust en gericht. Als je bijvoorbeeld 6 uur nodig hebt om een beleidsrapport te schrijven, boek die tijd dan in de teamagenda en schakel e-mail en telefoon uit zodat je niet wordt afgeleid. Je teamleden weten dat je ongestoord wilt werken en houden daar rekening mee.

6. Zorg dat je kan beschikken over de juiste digitale tools

Door de opkomst van de cloud zijn de meeste technische middelen voor thuiswerk voor iedereen bereikbaar geworden. Zelfs de meest kostbare bedrijfssoftware kan tegenwoordig via een gewone web browser vanuit huis gebruikt worden. Maak met je werkgever duidelijke afspraken over de kosten of vergoeding van aangeschafte gebruikerslicenties.

7. Bewaak de grens tussen werk en privé

Thuiswerkers hebben de neiging om te lang door te gaan. Zit je reguliere werktijd er (bijna) op en lopen de prestaties terug vanwege vermoeidheid? Voel je dan niet bezwaard om het “een dag” te noemen. Met een fris hoofd kan je de volgende dag in kortere tijd veel meer bereiken. Wat extra quality time met je partner of kinderen zorgt vaak juist voor extra inspiratie en energie.
Bekijk ook onderstaande video

link

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Lees ook

Hoe kies je een optimale naam voor je team, social intranet of medewerker app? Met deze tips en lijstjes ben je daar zo uit.
De incidentenregistratie module! Bekijk onze bondige uitlegvideo van deze nieuwe handige digitalisering app, beschikbaar als smartphone app en web app. Deze app helpt professionals op de werkvloer van bijvoorbeeld...
In dit artikel leggen we uit wat een selfservice portal voor klanten inhoudt en waarom er op dit moment veel vraag naar is. Daarbij krijg je 5 tips voor het implementeren van een customer self-service strategie en een extra...
We ontwikkelen al sinds 1997 software in opdracht van organisaties van klein tot groot voor diverse apparaten en op diverse operating systems. Onze ervaren ontwikkelaars zijn gewend aan werken op afstand en staan klaar om bij te...
Veel werknemers bevalt het thuiswerken verrassend goed. Ze voelen zich vaak gezonder door de ontstane flexibiliteit en gek genoeg ook meer betrokken bij de organisatie. Naast al deze positieve geluiden zijn er ook genoeg...

Zoek op trefwoord