DTW widgets een must voor elk modern CMS

Een standaard CMS laat organisaties website content beheren volgens een vaste indeling. Een modern CMS laat organisaties echter per pagina bepalen welke gerelateerde content op de pagina getoond moet worden. Op deze wijze slaagt een klantgerichte organisatie er in een bezoekers elke keer een optimale customer journey te geven.

Een centrale rol voor een dergelijk CMS is weggelegd voor Dynamic tag widgets. DTWs zijn instrumenten die uiterst flexibel context afhankelijke content tonen naast de hoofdtekst. Een widget is een container (ofwel kadertje) dat content met een bepaalde tag naast de hoofdtekst met dezelfde tag toont. Op een pagina kunnen een of meerdere widgets zo uiteenlopende content tonen die allen een relatie tot de hoofdtekst hebben. Naast een lage beheer inspanning en de rijke content die de bezoeker te zien krijgt is het voor SEO doeleinden een uiterst interessante functie.

DTW’s komen ook goed tot hun recht op landingpages waar een Call to Action formulier naast de hoofdcontent getoond moet worden. Deze CTA wordt op een webpagina getoond doordat deze een specifieke tag, bijvoorbeeld "CTA-pva" deelt met de hoofdtekst. De "Call To Action" wordt vervolgesn in een kadertje getoond naast de hoofdtekst.

DTW’s  gebruiken om een Call to Action te tonen is slechts een van de vele mogelijke toepassingen. Gerelateerd Nieuws (al dan niet van een bepaalde nieuwscategorie), CMS pagina’s of wiki’s en nog veel meer maken DTW’s zonder twijfel tot een van de meest flexibele hulpmiddelen in een modern CMS.

Quick wins door DTW’s:

  • Redacteur bespaard veel tijd;
  • Verreikt content automatisch (SEO);
  • Optimaliseert de customer journey;

Meer weten?

Neem contact op en stel je vraag!

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
Route naar i-Concept
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon

Zoek op trefwoord