Apps voor verplichte scholing
Bij ontslag van disfunctionerend personeel of bij reorganisaties zal de kantonrechter direct partij voor de werknemer kiezen als scholing niet afdoende is geïntegreerd in de organisatie. De scholingsplicht is er dus en dan kan je als werkgever maar beter zelf de regie houden over de invulling.
Naast deze algemene wettelijke verplichting zijn er ook branchespecifieke scholingsinitiatieven vanuit het oogpunt van veiligheid en/of kwaliteit. Medewerkers moeten dan éénmalig of periodiek specifieke cursussen doorlopen om al dan niet een certificaat te behalen of behouden. Onderstaand een lijstje met uiteenlopende voorbeelden.
- AVG wetgeving in alle sectoren, waaronder jeugdzorg
- Cursus Sociale Hygiëne, verplicht voor alcohol schenkend horecapersoneel
- Generieke Poortinstructie (GPI), verplicht voor medewerkers op bouwplaatsen
- Opfriscursus toezichthoudend medewerker stralingsbescherming voor tandheelkundig personeel
- BHV proefexamens ten behoeve van vernieuwen certificaat
- Veiligheidsinstructies voor uitzendbranche actief in de chemie sector
Liever een educatieve quiz dan een saai document
Behalve het "waarom" van de scholing, zijn het "wat" en "hoe" minstens zo belangrijk. De druk op productiviteit zorgt ervoor dat trainingen optimaal moet kunnen worden ingepast in het werkschema van de medewerkers. Het aangeboden lesmateriaal moet behapbaar, uitnodigend en actueel zijn. Liever een educatieve quiz op de smartphone in een verloren uurtje dan een saai document doorploeteren. Vanuit de optiek van werkgevers moet de voortgang en status van de cursus per medewerker direct inzichtelijk en efficiënt te beheren zijn.
Met de oplossing van i-Concept voorkom je kostbare risico's en kan je tegelijkertijd duizenden euro's besparen op trainingskosten. Met de e-learning module kan elke trainer educatieve content creëren en publiceren die medewerkers zowel in de web browser als op de smartphone kunnen bestuderen. De smartphone is bij uitstek geschikt om tussentijdse quizjes te doen, waarmee een betaalde officiële test kan worden gesimuleerd.
Onderstaande animatie toont een AVG kennisquiz vanaf de start in de opleidingsbibliotheek, via quizvragen met feedback tot aan het verzenden van de resultaten via e-mail.
Probeer deze AVG kennisquiz zelf gratis op www.portalcms.nl (anoniem en dus zonder verplichte e-mailregistratie) Een dergelijke e-learning oplossing inclusief eigen smartphone app is al beschikbaar voor 600 euro per jaar.
|