Winnende intranets ondersteunen medewerkers bij hybride werken, bevorderen persoonlijke groei en ontwikkeling, zetten AI effectief in en bieden directe aanvullende digitalisering apps aan, dus zonder intranet te hoeven verlaten. Lees hier de compacte Nederlandstalige samenvatting van het...

Hoe kies je een optimale naam voor je team, social intranet of medewerker app? Met deze tips en lijstjes ben je daar zo uit.

Ook bij een optimale bedrijfsvoering blijft er altijd wel wat te wensen. Welke functionaliteit wens jij op de smartphone app voor jouw organisatie? Een mogelijkheid om een auto, werkplek of vergaderruimte te reserveren? Een e-learning of kennisquiz? Een formulier om een nieuwe collega of klant aan...

De incidentenregistratie module! Bekijk onze bondige uitlegvideo van deze nieuwe handige digitalisering app, beschikbaar als smartphone app en web app. Deze app helpt professionals op de werkvloer van bijvoorbeeld productiebedrijven en zorginstellingen om op een snelle en efficiƫnte manier...

In dit artikel leggen we uit wat een selfservice portal voor klanten inhoudt en waarom er op dit moment veel vraag naar is. Daarbij krijg je 5 tips voor het implementeren van een customer self-service strategie en een extra gouden tip om je portal te lanceren voor slechts 650 Euro per jaar.

We ontwikkelen al sinds 1997 software in opdracht van organisaties van klein tot groot voor diverse apparaten en op diverse operating systems. Onze ervaren ontwikkelaars zijn gewend aan werken op afstand en staan klaar om bij te springen in uw lopende of nieuwe softwareprojecten. Speciaal in...

Responsive Web Design en Twitter Bootstrap

Moderne websites passen zich aan de bezoekers aan. Wordt de site bekeken op een 24 inch beeldscherm, dan gaan alle grafische trukendozen open met bewegende banners en grote menuknoppen. Voor bezoeken via een smartphone wordt de compacte snelle variant getoond.

Werden vroeger meerdere versies van dezelfde website ontworpen en beheerd, tegenwoordig is dat niet meer te doen door de grotere diversiteit aan browsers en apparaten en de explosieve groei van dynamische webcontent en vereiste actualiteit. 

De nieuwste trend in web design heet Responsive Web Design (afgekort tot RWD) en biedt soelaas.  Met RWD wordt een site zodanig ontworpen dat deze altijd een optimale gebruikerservaring biedt bij het lezen en navigeren, ongeacht de gebruikte browser of het (mobiele) apparaat. Gestreefd wordt naar een  minimum aan resizing, scrolling, panning op zowel desktop computer monitoren, tablets en smartphones.

De i-Concept website maakt ook gebruik van RWD en wel door middel van de inzet van het zogenaamde Twitter Bootstrap raamwerk. Hieronder ziet u de schermafbeelding van een browser op een PC met 19 inch computerscherm en daarnaast dezelfde website bij een kleiner scherm, of zoals de site op een smartphone zou tonen. De banners, menuknoppen en tekstkaders bewegen lenig mee met de aanpassing van de schermresolutie. 

          

 

De belangrijkste kenmerken van het Bootstrap raamwerk:

  • Een grid met 12 kolommen
  • RWD ready met componenten die automatisch meeschalen met alle schermresoluties en apparaten voor een consistente gebruikerservaring.
  • Een zeer complete front-end tool kit met CSS en JavaScript
  • Ondersteuning van alle belangrijke browsers (zelfs IE!)

i-Concept adviseert haar klanten om de nieuwe en vernieuwde sites zo mogelijk op basis van RWD te ontwerpen. Dit scheelt enorm veel redactioneel werk en kan ook een positieve uitwerking hebben op de zoekmachine optimalisatie (SEO), omdat Google dezelfde content op meerdere sites als content duplicatie zou kunnen bestraffen.

Bekijk hier andere voorbeelden van Responsive Webdesign of neem direct contact met ons op voor een toelichting

Lees ook

Eens in de twee jaar organiseert Altran het populaire Innovation Day evenement met interessante sprekers uit de R&D wereld en een enthousiast publiek bestaande uit onder meer CEO's en CTO's uit diverse technische...

Zoek op trefwoord