De Maandplanner module! Bekijk onze bondige uitlegvideo van deze nieuwe handige digitale tool, beschikbaar als smartphone app en web app. Hiermee laat je aan collega's zien op welke dagen je thuis, op kantoor of elders werkt en declareer je tegelijk je onkosten. Je manager controleert, accordeert...

Wederom een compacte Nederlandstalige samenvatting van het wedstrijdverslag. Onder de 10 winnende intranetteams dit jaar geen nutsbedrijf, maar wel een multinational die maar liefst voor de vierde keer op de lijst prijkt. Lees verder over hun geheim en over interessante trends en best practice. ...

We ontwikkelen al sinds 1997 software in opdracht van organisaties van klein tot groot voor diverse apparaten en op diverse operating systems. Onze ervaren ontwikkelaars zijn gewend aan werken op afstand en staan klaar om bij te springen in uw lopende of nieuwe softwareprojecten. Speciaal in...

Veel werknemers bevalt het thuiswerken verrassend goed. Ze voelen zich vaak gezonder door de ontstane flexibiliteit en gek genoeg ook meer betrokken bij de organisatie. Naast al deze positieve geluiden zijn er ook genoeg onderzoeken die minder optimistisch zijn. Wat buiten elke discussie staat is...

i-Concept bestaat 25 jaar! In een kwart eeuw werkten we aan honderden digitaliseringsprojecten voor 100.000+ gebruikers. Met deze top 25 in willekeurige volgorde bedanken we al onze klanten voor het vertrouwen vanaf 1997 tot nu.

In dit artikel leggen we uit wat een selfservice portal voor klanten inhoudt en waarom er op dit moment veel vraag naar is. Daarbij krijg je 5 tips voor het implementeren van een customer self-service strategie en een extra gouden tip om je portal te lanceren voor slechts 650 Euro per jaar.

Trends in webdesign

De rol van web design binnen organisaties is de laatste jaren steeds breder geworden. Websites zijn allang niet meer statische digitale uithangborden maar vormen inmiddels een integraal onderdeel van de marketingstrategie. Moderne websites worden bijna standaard geoptimaliseerd om altijd goed te tonen op elk toestel en vergroten daarmee het bereik. Dit zijn de belangrijkste trends.

Minimalistisch design

Drukke en overvolle websites zijn passé. Websites zullen vaker beschikken over een helder simpel ontwerp met goed contrasterende kleuren. Deze overzichtelijke sites worden verder geoptimaliseerd door toepassen van makkelijk leesbare lettertypes en gebruik van extra witregels.

Video

Moderne websites kunnen eigenlijk niet meer zonder. Video is als medium laagdrempelig, kent een hoge informatiedichtheid en zorgt voor een geheel eigen uitstraling. Video is zeer populair op mobiele toestellen. Inmiddels wordt meer dan 40% van het Youtube verkeer door mobiele toestellen veroorzaakt. De tijd dat een website louter informatief is, behoort tot de verleden tijd. Sites die uit een mix van entertainment en informatie bestaan scoren ook nog eens duidelijk beter dan traditionele websites.

Widgets

Kaders, kaarten en widgets worden steeds populairder. Voordeel is dat informatie op mobiele devices beter wordt getoond. Bezoekers hebben in een oogopslag alle relevante informatie ter beschikking. Een voorbeeld van websites opgebouwd uit kaders en kaarten is i-Concept.nl. Moderne CMS systemen zoals PortalCMS maken standaard al gebruik van deze techniek.

Responsive webdesign

De laatste jaren is Responsive Web Design (RWD) zeer populair geworden. De toenemende populariteit van tablets en smartphones is hier de drijvende kracht achter. Wie nu nog een niet responsive website, portal of intranet gebruikt, doet er goed aan deze aan te passen.

Parallax scrolling

Wanneer sommige elementen op een scherm sneller bewegen of scrollen dan anderen spreken we van Parallax scrollen. Deze techniek voegt als het ware een extra dimensie en wow effect toe aan websites. Nadeel van deze werkwijze is wel dat het een extra wissel trekt op performance. Hierdoor laden sites trager en scoren vervolgens lager bij zoekmachines. De techniek wordt daarom meestal gebruikt op sites waar google ranking niet belangrijk is zoals merkversterkende actie websites.

 

Tijd voor een upgrade?

Is uw website, portal of intranet toe aan een upgrade? Neem contact op en laat u informeren over de mogelijkheden.

Lees ook

Eens in de twee jaar organiseert Altran het populaire Innovation Day evenement met interessante sprekers uit de R&D wereld en een enthousiast publiek bestaande uit onder meer CEO's en CTO's uit diverse technische...

Zoek op trefwoord