2021 Voorspellingen

2021 Voorspellingen
Gaan we in 2021 eindelijk weer een beetje terugkeren naar het leven dat we gewend waren of moeten we vrezen voor een plaag van astroïden, zombies en een verwoestende hongersnood. Bekijk deze selectie van 10 uiteenlopende voorspellingen voor het komende jaar en daarna...

1. Het internet duikt onder

Informatieverspreiding en communicatie via internet zal steeds minder openbaar en steeds meer via afgeschermde kanalen verlopen. Eerst inloggen, dan pas een krantenartikel lezen. Eerst een uitnodiging voor de Whatsapp-groep accepteren, dan pas kunnen meepraten.

2. Bitcoin daalt hard na de piek, maar blijft een schat voor de toekomst

Bitcoin gaat eerst naar een recordhoogte van $ 50.000, crasht vervolgens, maar zal dan stabiliseren rond $ 20.000. Investeerders zullen Bitcoin als digitaal goud accepteren als bescherming tegen inflatie en omdat toezichthouders eindelijk een Bitcoin ETF goedkeuren.

3. De opvouwbare telefoon breekt door

De eerste opvouwbare smartphones waren krachtig, maar te delicaat en duur om te slagen. Maar net als met OLED-schermen en 5G-modems zullen leveranciers als Motorola, Xiaomi en Samsung dit jaar met instapmodellen de consument kunnen overtuigen.

4. Boris naar de exit

Boris Johnson heeft zijn politieke succes te danken aan zijn rol als Brexitvoorman. Komend jaar zal hij ten onder gaan aan die politieke identiteit als Britse bedrijven de harde realiteit van het project leren kennen.

5. China vaccineert de wereld

In 2021 zullen Chinese vaccinproducenten wereldwijd meer vaccins leveren dan westerse bedrijven. Chinese bedrijven die momenteel in fase III-onderzoeken zitten, richten zich op technologieën die niet zoveel koude opslagcapaciteit nodig hebben als mRNA-vaccins van Pfizer en Moderna, waardoor de distributie in ontwikkelingslanden haalbaar wordt en de grotere volumes de prijs zullen drukken.

6. Net iets meer vaxxers dan anti-vaxxers

Met de beschikbaarheid van de coronavirusvaccins van o.a. Pfizer en Moderna leek het Coronatijdperk snel te eindigen, ware het niet dat veel meer mensen huiverig zijn dan vooraf gedacht. Peilingen suggereren dat slechts 50% tot 58% van de mensen wil worden gevaccineerd.

7. Op oudejaarsavond 2021 worden mondkapjes gedragen

Zelfs nadat het acute Coronabesmettingsgevaar zal zijn verdwenen, zullen veel mensen gezichtsmaskers blijven dragen vanwege persoonlijke hygiënevoorkeuren of uit angst voor infectieziekten.

8. Meer grote tech-beursgangen in Europa dan in de VS

Wereldwijd opererende grote techbedrijven hebben meer vertrouwen in Europa voor hun beursgang. Houd bedrijven als Transferwise, Deliveroo en Darktrace in de gaten. Deze ontwikkeling is geweldig voor het Europese ecosysteem.

9. De vraag naar werkplek software blijft hoog

Corona heeft een snelle overgang naar werken op afstand of hybride werken geforceerd. Naast bekende namen als Teams, Zoom en Slack komt er een nieuwe golf van innovatieve aanbieders zoals Glue, Memory en PortalCMS al dan niet uitblinkend door toevoeging van Artificial Intelligence en Machine Learning.

10. Het economische verlies over 2020 is eind 2021 gecompenseerd

Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) komt wereldwijd de economische groei in 2021 uit op 4,2 procent, terwijl we over heel 2020 nog met een krimp van 4,2 procent te maken hadden.

link

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Lees ook

In dit artikel leggen we uit wat een selfservice portal voor klanten inhoudt en waarom er op dit moment veel vraag naar is. Daarbij krijg je 5 tips voor het implementeren van een customer self-service strategie en een extra...
Ook bij corona blijkt dat elk nadeel zijn voordeel heeft. De zelfgeleerde lessen om onze economie in leven te houden zullen ook na corona waardevol blijken. Bijgaand een top-10 van de verwachtingen over wat er blijft als alle...
De winnende intranetteams van dit jaar speelden snel en effectief in op de gevolgen van de pandemie maar hielden tegelijkertijd goed rekening met de (werk)behoeften van alle medewerkers.
We ontwikkelen al sinds 1997 software in opdracht van organisaties van klein tot groot voor diverse apparaten en op diverse operating systems. Onze ervaren ontwikkelaars zijn gewend aan werken op afstand en staan klaar om bij te...
Wij helpen onze PortalCMS gebruikers graag om meer uit hun portal of intranet te halen. Eén manier waarop we dat doen is met de PortalCMS wiki. Deze uitgebreide handleiding staat boordevol instructiemateriaal in tekst, beeld en...

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
Route naar i-Concept
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon

Zoek op trefwoord