Adaptieve portals lang houdbaar

De afgelopen jaren zijn webportalen uitgegroeid tot het populairste medium voor bedrijven, instellingen en organisaties om te communiceren met partners, werknemers en klanten. De toegenomen populariteit stelt portalbouwers en -beheerders voor nieuwe uitdagingen en biedt klanten een steeds rijker wordend palet aan functionaliteit en gebruikersbeleving.

Lagere kosten door flexibele toekomstgerichte groeimogelijkheden

Op het eerste gezicht lijken veel portalplatforms goed met hun tijd mee te kunnen gaan. Schijn bedriegt echter, want hoewel er nog steeds veel nieuwe functies worden ontwikkeld en aangeboden, toch lopen portalbouwers tegen de grenzen aan van wat voor hen beheersbaar is.

De oude situatie zag er vaak zo uit dat de klant kon kiezen uit een aantal standaardmodules waarmee de webbouwer een portal samenstelde. Veelal voorzagen deze modules in 90% van de behoefte van de klant. De resterende 10% aan wensen kon dan soms nog geheel worden geleverd in de vorm van maatwerk.

Op middellange en lange termijn voldoet deze aanpak echter zelden. Door het voortschrijdend inzicht krijgt de klant steeds specifiekere behoeftes en dat vergt veel meer maatwerk dan de 10% in de aanvangsfase. Als het maatwerk dan al succesvol kan worden geleverd, dan blijkt de complexiteit van het maatwerk het onderhoud in de weg staat en daarmee de continuïteit van de gehele portal in gevaar brengt.
Het is dus niet verwonderlijk dat organisaties steeds vaker in de steek worden gelaten door hun CMS leverancier. Deze bouwde in de afgelopen jaren op verzoek diverse uitzonderingen in het CMS, uitmondend in wildgroei en spaghetti van broncode waardoor kwalitatief acceptabel onderhoud simpelweg onbetaalbaar werd.

De nieuwe situatie vraagt om een aanpasbare portaalomgeving

Een op industriestandaarden ontwikkeld portalraamwerk, waarin niet alleen bestaande content en software kan worden ondergebracht, maar ook nieuw innovatieve toepassingen van marktleiders of nichespelers. PortalCMS is ontwikkeld door internetpioniers met ruim 18 jaar ervaring in Content Management Systemen en Enterprise Application Integration, met als specialisme het inpassen van bedrijfssoftware in portals voor personeel, klanten, leden en andere relaties.

Op Portalcms.nl kunt u de ins- en outs lezen en een virtuele rondleiding aanvragen.

Aarzel niet om naar een kostenindicatie te vragen, want de zogenaamde Total Cost of Ownership zal u bevallen.

Lees ook ons artikel over Enterprise 2.0 portals.

Meer weten?

Neem contact op en stel je vraag!

Lees ook

De coronacrisis had direct een positief effect op het milieu door minder weg- en vliegverkeer. Door het thuiswerken zijn er ook op langere termijn kwantificeerbare voordelen voor het milieu, werkgevers en werknemers. Met ...

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
Route naar i-Concept
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon

Zoek op trefwoord