De Maandplanner module! Bekijk onze bondige uitlegvideo van deze nieuwe handige digitale tool, beschikbaar als smartphone app en web app. Hiermee laat je aan collega's zien op welke dagen je thuis, op kantoor of elders werkt en declareer je tegelijk je onkosten. Je manager controleert, accordeert...

Wederom een compacte Nederlandstalige samenvatting van het wedstrijdverslag. Onder de 10 winnende intranetteams dit jaar geen nutsbedrijf, maar wel een multinational die maar liefst voor de vierde keer op de lijst prijkt. Lees verder over hun geheim en over interessante trends en best practice. ...

We ontwikkelen al sinds 1997 software in opdracht van organisaties van klein tot groot voor diverse apparaten en op diverse operating systems. Onze ervaren ontwikkelaars zijn gewend aan werken op afstand en staan klaar om bij te springen in uw lopende of nieuwe softwareprojecten. Speciaal in...

Veel werknemers bevalt het thuiswerken verrassend goed. Ze voelen zich vaak gezonder door de ontstane flexibiliteit en gek genoeg ook meer betrokken bij de organisatie. Naast al deze positieve geluiden zijn er ook genoeg onderzoeken die minder optimistisch zijn. Wat buiten elke discussie staat is...

i-Concept bestaat 25 jaar! In een kwart eeuw werkten we aan honderden digitaliseringsprojecten voor 100.000+ gebruikers. Met deze top 25 in willekeurige volgorde bedanken we al onze klanten voor het vertrouwen vanaf 1997 tot nu.

In dit artikel leggen we uit wat een selfservice portal voor klanten inhoudt en waarom er op dit moment veel vraag naar is. Daarbij krijg je 5 tips voor het implementeren van een customer self-service strategie en een extra gouden tip om je portal te lanceren voor slechts 650 Euro per jaar.

Case: Corporate webshop

Een webshop wordt doorgaans ingezet om de eindklanten te bedienen. Echter, je kan de technologie ook prima gebruiken binnen een social intranet, bijvoorbeeld voor catering en kantoorbenodigdheden. In deze praktijkcase beschrijven we hoe een interne webshop de communicatie-afdeling van een multinational helpt bij het uitdragen en versterken van de corporate identity. De shop richt zich op de efficiënte distributie van relatiegeschenken via de eigen medewerkers, de ideale ambassadeurs om pennen, mokken, mousepads of nog luxere artikelen bij de zakenrelatie af te leveren. Deze corporate webshop kon in een zeer korte tijdspanne van een dag worden opgezet dankzij de aanwezige PortalCMS modules.  

Pop up webshop in je intranet

De shop is razendsnel opgezet. De eenmalige configuratiestappen betreffen de (1) naam van de shop, (2) betaalmethodes, (3) orderstatussen, (4) afleveradressen en (5) layout van de orderbevestiging of interne factuur. In dit geval is bepaald dat slechts voor enkele exclusieve producten een management akkoord nodig is. De meeste artikelen zijn direct te bestellen. Dat resulteerde in de orderstatussen "in bestelling", "in afwachting management akkoord", "geannuleerd" en "order afgerond". Als afleveradressen zijn de kantoorvestigingen voorgedefinieerd zodat de gebruiker enkel een selectie hoeft te maken. Na deze configuratiestappen kan de communicatie-afdeling het productenpalet samenstellen en zelfstandig productgegevens invoeren. Productnaam, afbeelding, beschrijving en eventueel verkoop- en inkoopprijs. Door de optimale dimensies van de afbeeldingen wordt het productoverzicht automatisch aantrekkelijk gepresenteerd en kan de gebruiker doorklikken naar detailinformatie en daarin de afbeeldingen vergroot weergeven. De verantwoordelijke shopmanager beheert dus eenvoudig zelf het assortiment, maar behoudt ook altijd volledig overzicht over alle orders en de details.

Medewerkers bestellen in deze webshop 'give aways' en andere kantoorartikelen die passen binnen de geldende huisstijlrichtlijnen. De shop helpt bovendien de interne bestelprocedure te stroomlijnen inclusief voorraadbeheer en kostenbeheersing. Voor de ingelogde medewerkers werkt de shop zoals ze die kennen uit het dagelijkse digitale leven. Selecteer de gewenste producten en aantallen, voeg ze toe aan het winkelmandje en aan het einde van de rit leidt de knop “Checkout” je naar een besteloverzicht met de definitieve bevestiging.

Zowel shopmanager als medewerkers ontvangen een e-mail notificatie na de bestelling en behouden te allen tijde overzicht over openstaande en afgeronde bestellingen. Medewerkers zien via "Mijn orders" in het eigen user panel welke bestellingen zij hebben geplaatst. Shopmanager houden het overzicht via webshop management met alle actuele order informatie om bestellingen af te handelen.  

Meer weten?

Ook op zoek naar een eenvoudige in- of externe webshop? Neem direct contact op en laat u door ons informeren over de mogelijkheden.

Zoek op trefwoord