i-Concept MVO project - gratis digitale hulp voor verpleeghuizen

i-Concept MVO project - gratis digitale hulp voor verpleeghuizen
Het Rotterdamse internet softwarebureau i-Concept, sinds 1997 leverancier van zakelijke internet software oplossingen, gaat verpleeghuizen helpen met slimme digitale diensten. Doel is om de interne en externe communicatie te stroomlijnen en de registratiedruk te verminderen zodat verzorgers en behandelaars meer tijd overhouden voor hun primaire taken. i-Concept stelt zowel PortalCMS software ter beschikking alsook de persoonlijke begeleiding bij de inpassing in de zorgorganisatie. Ook betrekt i-Concept haar klanten bij deze pragmatische vorm van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Voor elke nieuwe klant kan er namelijk weer een extra verpleeghuis geholpen worden.

Het manifest van Hugo Borst

De keuze voor verpleeghuizen is ingegeven door eigen ervaringen in de privésfeer, versterkt door de concrete oproep via het manifest van bekende Rotterdammer Hugo Borst. Vooral punt 4 uit het manifest, de overdaad aan registratie, is velen een doorn in het oog. De ouderenzorg worstelt al langer met krappe budgetten en tijdrovende administratieve taken die ten koste gaan van de aandacht voor de bewoners. Terwijl in het bedrijfsleven de efficiency met sprongen vooruitgaat dankzij voortschrijdende webtechnologie, profiteren sommige zorginstellingen nog te weinig van de nieuwe kansen. In goed overleg gaat i-Concept die mogelijkheden verkennen en een steuntje in de rug bieden van het management en de zorgmedewerkers.

No-nonsense en praktische hulp

In lijn met de i-Concept typerende no-nonsense mentaliteit is dit MVO initiatief gericht op praktische verbeteringen in dagelijkse routines. Denk bijvoorbeeld aan een app waarmee de registratie van een zorghandeling, een incident, of een verlofaanvraag vereenvoudigd en gestroomlijnd wordt. i-Concept biedt praktische ondersteuning om deze digitale services binnen bestaande systemen en procedures in te passen. Daarnaast is er nog een wereld te winnen op het gebied van communicatie tussen de verzorgers, behandelaars, familieleden en vrijwilligers. i-Concept levert daarvoor een professionele website met online communities en digitale nieuwsbrieven, waardoor de zorginstelling duizenden euro's bespaart die rechtstreeks kunnen terugvloeien naar de directe zorg.

Over i-Concept

i-Concept InternetWorks BV is al 20 jaar leverancier van internet software oplossingen voor multinational, middenbedrijf, onderwijs en overheid en ontwikkelt haar innovatieve oplossingen in coproductie met haar klanten.

Contact: Albert Bausch, zie www.i-concept.nl

 

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
Route naar i-Concept
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon

Zoek op trefwoord