De 10 beste intranets van 2020

De 10 beste intranets van 2020
Naast voortzetting van eerder ingezette trends zoals Agile-ontwikkeling, toenemende budgetten en teamgrootte ook verrassende nieuwe ontwikkelingen in dit verslag van de jaarlijkse intranet designwedstrijd. Deze samenvatting met geleerde lessen, trends en tips is een must-read voor oriënterende intranetteams.  

Samenwerking en Inclusiviteit: Dat is opvallend genoeg bij alle winnende intranets het centrale thema. Een centraal platform voor alle medewerkers en alle teams en alles en iedereen verbinden.

Al vanaf de eerste editie van dit jaarlijkse onderzoek scoren nutsbedrijven hoog in de lijst. Zij zijn de absolute winnaars met inmiddels 33 vermeldingen. Financiële dienstverleners staan op een goede tweede plaats met 28 vermeldingen. Ook dit jaar op dat vlak geen verrassing.

De agile-ontwikkelmethode wordt elk jaar weer meer toegepast. Deze methode biedt vele voordelen, zoals een korte doorlooptijd tot de eerste hoofdrelease opgevolgd door korte verbeteriteraties op basis van voortschrijdend inzicht. Een juiste keuze van technologieplatform, tools en externe hulptroepen versterken die voordelen alleen maar. Nieuw is dat externe leveranciers vaker voor langere termijn worden vastgelegd zodat zij de business van hun klant echt leren kennen en tegelijkertijd hun intranetexpertise blijven delen.

Een andere verrassende gemene deler onder de 10 winnaars: vooraf concreet vastleggen van de doelstellingen van het intranet en dit tijdens het project als een mantra gebruiken om elkaar bij de les te houden.

Wat zijn dan zoal die doelstellingen? Hier volgen een paar voorbeelden:

  • Ontwikkel een unieke en inclusieve groepsidentiteit, overwin organisatorische verdeeldheid en integreer landenorganisaties, vergroot het delen van kennis en samenwerken aan projecten en functieoverschrijdende processen en stimuleer innovatie en een digitale cultuur bij medewerkers.
  • Organiseer honderden tools en divisiespecifieke microsites op één plek.
  • Breng medewerkers samen op één intranetplatform.
  • Faciliteer verbeterde samenwerking en productiviteit, bied de mogelijkheid om collega's met expertise op verschillende gebieden te zoeken en te vinden, bied één toegangspunt voor alle systemen.
  • Maak communicatie in twee richtingen met werknemers mogelijk zodat een cultuur van beter geïnformeerd zijn en samenwerken ontstaat; bied een betrouwbare unieke informatiebron voor werknemers die ook mobiel toegankelijk is; bied alle eindgebruikers een consistente ervaring om toegang te krijgen tot bedrijfsinformatie of regionale informatie en diensten.
  • Breng personeel en teams samen onder één digitaal dak; één platform voor effectieve communicatie, samenwerking en kennisbeheer in de hele organisatie; zorg ervoor dat de juiste mensen de juiste kennis op het juiste moment hebben.
  • Creëer een gemeenschapsgevoel onder alle collega's, los van locatie of rol; maak intranet bereikbaar voor alle medewerkers, inclusief de 140.000 frontline collega's.
  • Geef gebruikers een gemeenschapsgevoel; een duidelijk beeld van hoe iedereen bij elkaar past en hoe ze hun visie realiseren; zorg dat collega's zich verbonden, gewaardeerd en gehoord voelen.

Nieuwsgierig geworden?

Vraag via onderstaand formulier onze Nederlandstalige samenvatting aan: 8 pagina's met duidelijke voorbeelden, geleerde lessen, actuele ontwikkelingen en veelvoorkomende vragen. 

Meer info over dit onderwerp ontvangen of downloaden

De velden met een * zijn verplicht

Lees ook

Door een venijnig virus is thuiswerken dit jaar wereldwijd de norm geworden. Tijdens de eerste golf zagen we de snelle adoptie van generieke digitale communicatietools. Met de tweede golf kwam het besef dat we een transitie...
Naast voortzetting van eerder ingezette trends zoals Agile-ontwikkeling, toenemende budgetten en teamgrootte ook verrassende nieuwe ontwikkelingen in dit verslag van de jaarlijkse intranet designwedstrijd. Deze samenvatting met...
Een onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders wijst uit dat 49 procent van de respondenten ook na de coronacrisis het thuiswerken deels wilt voortzetten. Belangrijkste voordelen zijn het ontbreken van reistijd, meer tijd voor het...
Het staat vast dat werknemers over de hele wereld en dus ook in Nederland in de komende jaren hun digitale vaardigheden verder gaan ontwikkelen. Minder bekend is dat de toevoeging van kunstmatige intelligentie aan de digitale...
Intranetprojecten verzanden nogal eens tijdens de oriëntatiefase door ellenlange discussies over gewenste functionaliteiten. Dat getalm is extra jammer nu het Corona-virus bij veel bedrijven het gemis aan een digitaal kantoor...

Bezoek ons

i-Concept InternetWorks BV
Bergweg 122
3036 BH Rotterdam
T +31 10-4139444
Route naar i-Concept
KvK 24294582
BTW NL807967622B01

Volg ons

Facebook link icon Twitter link icon Linkedin link icon RSS link icon

Zoek op trefwoord